Fatma Demirok Her derde deva zerdeçal
HABERİ PAYLAŞ

Her derde deva zerdeçal

Zerdeçal, Çin ve Güney Doğu Asya da dahil olmak üzere Asya ülkelerinde baharat, koruyucu ve renklendirici madde olarak kullanılmaktadır. Zerdeçal sarı renkli curcimin içerdiğinden kozmetik maddelerini renklendirmek için sıklıkla kullanılır.

Zerdeçal E, C, B 12 dışındaki tüm B grubu vitaminleri, selenyum, folik asit, mangenaz, fosfor, kalsiyum, magnezyum, potasyum, sodyum ve çinko minerallerinden zengindir.

Curcimin nedir?

Zerdeçalın ana aktif bileşenidir. Güçlü anti-inflamatuardır ve çok güçlü bir antioksidandır.

Haberin Devamı

Her derde deva zerdeçal

Zerdeçalın faydaları nelerdir?

Vücutta pek çok sağlık sorununa neden olan inflamasyona (iltihap) karşı çok etkili olan zerdeçal doğal bir iltihap gidericidir. Kalp hastalıkları riskini azaltır. Yüksek tansiyonun düzenlenmesinde etkilidir. Antioksidan özelliği ile kanser dahil pek çok hastalığın gelişmesini önleme, Alzheimer, demans ve depresyon gibi hastalıklara karşı koruma, yanık ve yaraların iyileşme sürecini hızlandırma özellikleri vardır.

Vücudun toksinlerden arınmasına, zararlı bileşenlerle savaşmasına ve bağışıklığın güçlenmesine yardım eder.

Zerdeçal ayrıca mide ekşimesi, mide ağrısı, Crohn hastalığı, kabızlık, safra kesesi hastalığı, kolesterol ve bağırsak sendromu gibi rahatsızlıklara iyi gelmektedir.

Her derde deva zerdeçal

Depresyona iyi geldiği bilinmektedir. Zerdeçal hücre yenilenmesinde önemli rol oynadığından, ayrıca C vitamini ve B6 vitamini içerdiğinden yaşlanmayı geciktirir ve cildi gençleştirir. İnsülin direncinin kırılmasında etkilidir.

Hindistan’da 2013 yılında yapılan çalışmada dişleri beyazlattığı da bulunmuştur. Diş fırçasını Hindistan cevizi yağı yada zeytin yağına batırıp dişlerinizi fırçalarsanız etkilerini görebilirsiniz.

Kore’de yapılan çalışmada curciminin saç diplerini güçlendirip Saçların dökülmesini azalttığı bulunmuştur.

Kanser savaşçısı

Özellikle ana bileşeni olan curcimin sayesinde güçlü bir kanser savaşçısıdır. Kanser gelişimini engellediği ve kanser tedavisini olumlu etkilediği bilinmektedir. Son yıllarda zerdeçal içeren kanser ilaçları yapılmıştır.

Lösemi, akciğer kanseri, prostat kanseri, pankreas kanseri, beyin kanseri gibi kanser türlerinde iyileşmeyi hızlandırdığı, bazı kanser türlerinde tümörün küçülmesine neden olduğu ve metastazı engellediği bilimsel çalışmalarla bulunmuştur.

Haberin Devamı

Her derde deva zerdeçal

Kilo vermede etkilidir

Zerdeçal bu faydalarının yanında düşük kalorili olduğundan beslenmenizde kalorisini düşünmeden kullanabilirsiniz.Vücudu toksinlerden arındırıp metabolizmayı hızlandırır, sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar ve kan şekerini dengeleyip daha hızlı acıkmanızı engeller. İştahı önler. Yağ depolarının erimesine yardımcı olur. Zerdeçal Asya'da obezitenin az görülmesinin sebebi olarak gösteriliyor. Bu faydaların her biri daha kolay kilo vermenize sebep olur. Beslenmenize ekleyemiyorsanız bile çayını yapıp tüketmeniz kilo vermenize yardımcı olur.

Zerdeçal Çayı

2 su bardağı suya 1 çay kaşığı toz zerdeçal, 1 halka zencefil ekleyip kaynatıyoruz. Daha sonra demlenmesini bekleyerek içerisine limon ekleyerek tüketebilirsiniz. Kilo vermek için değil, sağlığınızı desteklemek için tüketiyorsanız içerisine tercihen bal ekleyerek tüketebilirsiniz. Günde 2 bardaktan fazla tüketmeyiniz.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder