Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TOPLUMCA “iyi haber” duymaya o kadar özlem duyuyoruz ki, ben kendimi çölde susuzluktan ölmeye yaklaşmış ve etrafında iyi haber vahaları görmeye başlayan bir insana dönmüş gibi hissediyorum. Özellikle ülke dışından iyi haber son zamanlarda hiç gelmemeye başladı.

        Durum böyle olunca Prof. Dr. Ali Rıza Kural’ın bizlere sunduğu hediyenin toplumca gururunu taşımalıyız diye düşünüyorum.

        Global düzeyde büyük saygınlığı bulunan, bilgisiyle, birikimiyle, kalitesiyle bu ülkenin yetiştirdiği ender bilim insanlarından biri olan Prof. Kural, Dünya Endoüroloji Derneği’nin başkanı oldu. Yani dünyanın en büyük, ülkelerinde en saygı gören ürologlarının bir araya gelerek kurduğu global derneğin başına geçti.

        Devir teslim töreni Kanada Vancouver’da 16 Eylül’de yapıldı. Derneğin kongresinde yapılan övgü dolu konuşmalardan sonra mevcut başkan, görevini Prof. Kural’a teslim etti.

        Bu yeni görev, uluslararası tıp camiasına sürpriz gelmedi; çünkü camiada Prof. Kural çok iyi tanınan ve çok saygı duyulan bir bilim adamı. CV’sine baktığımda neredeyse inanamadım, o kadar zor işler yapmış ki.

        Hoca hakkında bu yeni haber bana o kadar iyi geldi, o kadar duygulandım ki nedenini anlatmak zorundayım.

        8 aydır yurtdışında görev yapıyorum; üstelik her düzeyde Türkiye’nin, Türk insanın karalandığı bir başkentte, Washington’da.

        Türkiye’yi karalamanın neredeyse trend olduğu bir dünya var. İşte bu yüzden bilim dünyasının içinden son derece saygın bir dernekten, bir Türk bilim adamıyla ilgili böyle güzel bir haber duymam, bana gerçekten çok iyi geldi.

        Prof. Kural’ın başarısı, aslında Türkiye’de potansiyel olarak bulunan “soft power”ın bir göstergesidir. Bir ülke sadece askeri gücüyle, siyasetiyle büyük olmaz, aynı zamanda belki onlardan da fazla Prof. Kural gibi bilim adamlarının gücüne ihtiyaç vardır.

        Onun için buradan hocaya yürekten “Sağolun hocam” desem, eminim toplum olarak hepimizin ortak duygusunu seslendirmiş olacağım.

        SANATÇI YÖNÜ

        Bilim adamlığının yanı sıra Prof. Dr. Ali Rıza Kural aynı zamanda bir Türk musikisi tutkunu ve ustasıdır. Muhteşem ud çalar ve CD’ler de çıkarmıştır. (Sevdiklerimin Sevdikleri ve Klasikler adlı CD’leri bu tür müziği seven herkese tavsiye ediyorum).

        Hoca daha tıp fakültesinde okurken aynı zamanda Devlet Klasik Türk Müziği Korosu ve TRT İstanbul Radyosu’nda ses sanatçılığı da yapmış.

        Bu çok yönlü, çok kaliteli, başarılı bilim adamının Dünya Endoüroloji Derneği başkanlığı haberini bu pazar günü hepimizin içini ısıtsın diye yazdım.

        Diğer Yazılar