Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Hep böyle ol Emre Belözoğlu

Emre Belözoğlu'nu yıllardır izleriz. Türk futbol tarihinin gelmiş geçmiş en iyi 3-5 futbolcusundan biridir. Ama dün gece onu sakin, rakibe yumuşak, hakeme karşı kibar görmek, bizi ayrı bir mutlu etti. İnşallah diğer maçlarda da Emre dün geceki gibi mülayim, suya sabuna dokunmayan Emre olarak devam eder.
Fenerbahçe aslında maçı ilk yarıda kazandı. İlk 30 dakika inanılmaz bir pres, topun olduğu yerde sürekli çoğalan Fenerbahçeliler ve kafasını kaldıramayan Başakşehirliler vardı. Fenerbahçe kalecisi Volkan'ı neredeyse 30. dakikada gördük. Fazla pozisyon bulmasa da Fenerbahçe, ilk yarıda rakibini hapsetti. Oyunun kontrolü devamlı elindeydi. İşte bu dakikalarda defanstan dönen topa, Ozan vurdu, Emre'nin omzuna çarpan top yön değiştirdi ve Fenerbahçe öne geçti. Aslında Fenerbahçe'nin klasik taktiği bu. Golü bulana kadar pres, baskı, golü bulduktan sonra da rakibi kendi yarı sahasında kabul eden bir Fenerbahçe... İkinci yarı da böyle oldu. Oyun kontrolü Başakşehir'de görünmüş gibi olsa da aslında pozisyonları üreten Fenerbahçe'ydi. Yakaladıkları her topla kontra çıktılar. Bu kontra topları da özellikle Lens olsun, Alper olsun, ikinci yarıda oyuna giren Karavayev olsun iyi kullanamadılar.
Fernandao yine benzer bir pozisyonda ceza alanına girerken, Başakşehirli oyuncu ile vücut vücuda geldi. Eller, kollar çalışır gibi oldu, hakem Bülent Yıldırım da penaltıyı verdi. Ama Fernandao penaltıyı kaçırdı. Geriye kalan 15-20 dakika herhalde Fenerbahçeliler için geçmek bilmeyen bir bölümdür. Yiyecekleri bir gol, onları zirveden koparabilirdi. Ama Fenerbahçe, dün gece lideri yendi ve o da zirveye ortak. Diğer bir deyimle puan farklarına rağmen lig 4 takım için galiba yeniden başlıyor.
Şurası bir gerçek ki Türk hakemleri günden güne irtifa, kalite ve imaj kaybediyorlar. Bülent Yıldırım için iyi şeyler yazmayı çok isterdim ama bazı kartlar yanlış. Verdiği penaltıyı saatlerce düşünmek lazım. Penaltı penaltı değil. Ama daha tehlikelisi Bülent Yıldırım, bu penaltıyı hangi "Kafadaki hesaplar sonucu" verdi bunu da en iyi kendisi bilir. Ayrıca bence Fenerbahçe lehine vermediği bir penaltı daha var. Çekilen şutta top her ne kadar Başakşehirli oyuncunun baldırından sekip eline geliyorsa bile eller açık ve vücut dili topu kesmek amaçlı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA