Cenazeler Mardin’e uğurlandı

Cenazeler hazırlanan araçlarla birlikte Mardin’e doğru yola çıktı. Başkan Toçoğlu, “Çok üzüntülüyüz. Başımız sağolsun” dedi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Milletvekilleri Recep Uncuoğlu, Ali İhsan Yavuz ve Ayhan Sefer Üstün, Hendek’te yaşanan elim kazada vefat edenlerin cenazelerini Mardin’e uğurlamak üzere Yorgalar Mezarlığı’na gitti. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Işıksu’da Yorgalar Mezarlığı’nda hazır bulundu. Cenazeler hazırlanan araçlarla birlikte Mardin’e doğru yola çıktı. 

Çok üzüntülüyüz

Başkan Toçoğlu, “7 vatandaşımızı kaybettik. Mardin’den Hendek’e çalışmak üzere gelen ve elim kaza sonucu vefat eden vatandaşlarımızı yolcu etmek için Yorgalar Mezarlığı’ndayız. Tüm hazırlıklarımızı yaptık. Yakınlarıyla beraber kendilerini memleketlerine göndereceğiz. Gerçekten çok üzüntülüyüz. Böyle vahim ve üzücü hadiselerin olmasını arzu etmiyoruz. Hastanede de 9 vatandaşımız yaralı. Onları da ziyaret ettik. Durumları iyi. İnşallah en kısa süre içerisinde düzelirler. Kaybettiğimiz kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. İnşallah bir daha böyle hadiselerle karşılaşmamayı temenni ediyoruz.” 

Yüreğimiz parçalandı

Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, “Sakarya’ya çalışmak için gelen misafirlerimizdi. Ancak kimsenin arzu etmediği böylesi bir olay oldu. Yüreğimiz parçalandı. Olayın olduğu andan itibaren Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve diğer birimlerimiz olaya müdahale ettiler. Yorgalar Mezarlığı’nda cenazelerle ilgili yapılması gereken tüm dini vecibeler yapıldı. İnşallah buradan uğurlanacaklar. Vefat edenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. İnşallah bu olaylardan hep birlikte dersler çıkartalım. Çünkü ufak ihmaller başımıza büyük musibetler açıyor. Taşımacılık anlamında ciddi tedbirler alındı. Kazaların önü kesilmişti. Ancak tarla yollarında daha dikkatli olunması lazım. Bu üzücü olaydan bir çok ders çıkararak, daha sonra yaşanabilecek olayların önüne hep birlikte geçmemiz gerekir. Burada insani olarak yapılacak ne varsa yapıyoruz. Ancak giden geri gelmiyor. Bir kez daha kaybettiklerimize Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.