Ekmek ve  Simit Fırınlarına Sıkı Denetim

“VATANDAŞLARIMIZIN SAĞLIĞIYLA OYNATMAYIZ”

Hendek’te denetimlerin devam edeceğini ifade eden Belediye Başkanı İrfan Püsküllü “Vatandaşlarımızın gıda tüketimlerini gönül rahatlığıyla yapmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Hendek’te gıdaların güvenle tüketilmesi adına Hendek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri denetimlerine ara vermeden devam ediyor. Ekipler 22 adet ekmek fırını ve 10 adet simit fırınında incelemelerde bulundu. Denetimlerde bone, iş yeri ruhsatı, ustalık belgesi, fiyat tarifesi, ekmeklerin gramajı en ince detayına kadar incelenirken, gerekli hijyen kurallarına uymayan işletmelere işlem uygulandı.

Hassas davranıyoruz

Son olarak ekmek ve simit üretimi yapan işletmelerin denetlendiğini kaydeden Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, “Vatandaşlarımızın en çok kullandığı gıda ürünlerinin başında ekmek gelmektedir. Böylesine çok tüketimin olduğu gıda ürünlerinin denetimleri de bizler için önemlidir. Birçok fırında Zabıta Müdürlüğü personelimiz denetimlerini yaptı. Denetimlerde en küçük ayrıntılar bile dikkatle incelendi” dedi.

Denetimler sürecek

Hendek’te birçok iş kolunda denetimlerin devam edeceğini söyleyen Başkan Püsküllü şunları da sözlerine ekledi: “İlçemizde öncelikle gıda konusunda denetimlerimizde hassas davranıyoruz. Bunun yanında vatandaşlarımızın sağlığını etkileyecek ve hijyenik olması gereken tüm işletmelere denetim yapmayı sürdüreceğiz. Hiçbir şekilde hemşehrilerimizin sağlıkları ile oynanmasına izin vermeyeceğiz Halkımızdan gelen talep ve şikayetleri de dikkate alacağız. Vatandaşlarımızın alış veriş yaparken fırınlarda herhangi bir olumsuzlukla karşılaştıklarında  444 54 03 no’lu telefonu arayarak istek ve şikayetlerini  bildirmeleri gerekmektedir” dedi.