HENDEK’TE ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLER ANILDI

Hendek’te 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi’nin 103’üncü yıldönümü kutlandı. Tören sonunda Garnizon Komutanlığı tarafından saygı atışı yapıldı.

HENDEK’TE ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLER ANILDI


Hendek Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma programında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından çelenk koyuldu. Törene Hendek Kaymakamı Orhan Burhan, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kavakçı, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Deniz Kün, Askerlik Şubesi Başkanı Asteğmen Hüseyin Cevahir,
İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan, Kuvai Milliye Derneği, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ferhat Albayrak, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

“ Yare nişandır tenine erlerin, şehitlik son rütbesidir askerin “

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Askerlik Şubesi Başkanı Üsteğmen Hüseyin Cevahir yaptı. Cevahir konuşmasında “ Bugün Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 103’ncü yıldönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını çekinmeden feda eden aziz şehitlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin büyük onurunu yaşamaktayız. İkiyüzellibin şehidiyle Çanakkale Zaferi laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda önemli bir aşama, bağımsızlık ve egemenlik mücadelesinin de temellerinin atıldığı şanlı bir zaferdir. Çanakkale utançla yaşamak yerine, onurla ölmeyi tercih edenlerin savaşıdır. Bu zafer, milletimizin iman ve azminin, metanet ve gücünün açık bir göstergesidir. 18 Mart Çanakkale’nin geçilemeyeceğinin, Türk Milletinin esir edilemeyeceğinin, Türk vatanının parçalanamayacağının tüm Dünya’ya haykırıldığı gündür. Bugün “ Yare nişandır tenine erlerin, şehitlik son rütbesidir askerin “ diyen ana babaların günüdür. Vatan için canını feda eden başta Ulu Önder büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum “ diyerek, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103’ncü yıldönümünü kutladı.

Konuşmanın ardından şiirler okundu.

Saygı atışı

Tören sonunda Garnizon Komutanlığı tarafından saygı atışı yapılarak tören sona erdi.

Şehitliği ziyaret ettiler

Çelenk koyma programının ardından Şehit mezarlıkları ziyaret edildi.















Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2018, 14:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184