Hendek Müftülüğü görevlileri sahada

Hendek İlçe müftülüğümüz çalışanları imam - hatipler, müezzin-kayyımlar ve Kur’an kursu öğreticileri zor günlerinde Hendek halkımızın hizmetinde birçok alanda görev alıyor.

Kaymakamlığımız riyasetinde yürütülen Hendek Vefa destek çalışmaları kapsamında irtibat bürosunda nöbet tutan din görevlilerimiz, ilçe Sağlık Müdürlüğümüzün yönlendirmesiyle evlerinden çıkamayan ve ilaç ihtiyacı olan Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını temin ederek evlerine teslim ediyorlar. Yine evlerinden ayrılamayan emeklilerimizin maaşlarını elden teslim eden öğretmenlerimizin ulaşımını zaman zaman din görevlilerimiz karşılıyor.

Bütün bunların yanında Türkiye Diyanet Vakfımız imkanları başta olmak üzere hayırseverlerin destekleriyle müftülüğümüz çalışanları ihtiyaç sahibi aileleri hânelerinde ziyaret ederek ihtiyaçlarını tespit ediyor ve ihtiyaç alımlarını yaparak evlerine teslim ediyor. Bu bağlamda bugüne kadar onlarca aile tespit edilmiş ve ihtiyaçları giderilerek sevindirmişlerdir.

Hendek Müftülüğü görevlilerimiz bugün camilerinde ve Kur’an kurslarında çalışamıyor olsalar da en ücra mahallesine kadar Hendek’imizin bütün semtlerinde halkımızın hizmetindedir.