Dünya Çocuk Hakları Günü 20 Kasım 1989 yılında kabul edildi. Her yıl 20 Kasım'da kutlanılan Dünya Çocuk Hakları Günü bir farkındalık yaratma etkinliği haline de gelmiştir. 18 yaşındaki küçük çocukları kapsayan gün, çocuklara bazı haklar da vermekte.

1989'da kabul edilen çocuk hakları, bir bebeğin dünyaya geldiği andan itibaren kabul edilen eğitim, sağlık, barınma, yaşama, fiziksel, psikolojik ve her türlü sömürüye karşı korunma hakları olarak belirlenen evrensel kavramdır.

Dünya Çocuk Hakları Günü, çocuk haklarının kanuni veya ahlaki olarak dünyadaki tüm çocuklara armağan edilmesiyle kabul edilmiştir

Çocuk haklarından biri olan ihmal ve istismardan korunma kapsamında Rehber öğretmen Burcu YILMAZOĞLU tarafından Yenimahalle Anaokulu’nda öğretmenlere ve velilere bilgilendirme semineri verildi.










Öğretmen seminerlerinde ihmal ve istismar vakalarının nasıl belirleneceği, ortaya çıkma durumlarında hangi işlemlerin yapılacağı anlatıldı.

Veli seminerlerinde ise ihmal ve istismarın ne olduğu, türlerinin neler olduğu belirtilip çocukları korumak için velilerin neler yapabileceği vurgulandı.

Okulda öğrencilere sınıf rehberlik etkinlikleri yapıldı.“Kişisel sınırlarımız nedir?, Özel bölgelerimizi tanıyalım, iyi kötü dokunma nasıldır?’’ .İstenmeyen durumlarda öğrencilerin yapması gerekenler video ve hazırlanan kız ve erkek karton maketle anlatıldı.

Öğretmenlerde bilgi tazelemek, velilerde bilgi yanlışlığını gidermek amacıyla etkinlikler gerçekleştirildi.