Polis Blokları Parkı Yenileniyor

Çocuklar yeni parklarına kavuşuyor

Bir süre önce Polis Blokları Parkı içerisindeki basketbol sahasını kaldırarak burada kamulaştırma binası yapımına başlayan Hendek Belediyesi, binanın yanına da daha kapsamlı bir çocuk parkı yapımına başladı.

Yapımı devam eden çocuk parkında, 0-6  ve 6-12 yaş olmak üzere iki oyun grubu ve engelliler için de bir özel oyun gurubu ile ebeveyn salıncakları yapıldı. 1500 Metrekarelik toplam alana sahip olan çocuk parkında, 500 metrekare kauçuk zeminli oyun alanı, 4 adet kamelya,  fitness aletleri ve engelliler için özel fitness aletleri yeralıyor.

Çalışmalar kapsamında, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri çimlendirme, bitkilendirme çalışması ve çeşme yapımına başlayacak.  Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte çocuk parkı çocukların hizmetine sunulacak.

Çocuklarımız için en iyisi, en güzeli

Parkın kısa sürede tamamlanacağını söyleyen Başkan İrfan Püsküllü, “Sağlıkla, mutlulukla, paylaşımla bir arada olmanın değeriyle büyüyen çocuklarımız için en iyisini ve en güzelini yapmaya çalışıyoruz. Şehrimizde yeşil alanların sayısını artırmak için çalışmalarımız sürüyor. Parklarımızı sadece çocuklarımız için değil büyük küçük herkesin faydalanabileceği şekilde düzenliyoruz. Alanlar uygun olduğu sürece yeni yaptığımız tüm parkları çocuk oyun gurupları, oturma, spor ve yürüyüş alanları ile donatıyoruz. Bir taraftan yeni parkları kurarken bir taraftan da eski parkları yenileyerek, bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyoruz. Park çalışmalarımız bundan sonra da vatandaşlarımızdan gelen talepler ve ihtiyaçlar çerçevesinde devam edecek. Bu parklarımız tüm halkımıza hayırlı olsun “ dedi.