ÇÖPLER DEPOLANMAYACAK

Nuriye Çöplük Sahası Kapatıldı, çöpler artık depolanmayacak. Hendek’te günlük olarak toplanan çöpler hiç bekletilmeden Sakarya Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Depolama Tesisi’ne götürülüyor

Hendek Belediyesi çöplerini artık depolamayacak

Hendek Belediyesi Şantiye Alanı’na yapımına başlanan Katı Atık Aktarma Tesisi inşaatı hızla devam ediyor. Hendek Belediyesi’nin kurduğu transfer istasyonuna gelen çöpler, hiç bekletilmeden tırlara yüklenerek; Sakarya Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Aktarma Sahasına ulaştırılacak.

Çöpü Kamyonlar Toplayacak, Tırlar Taşıyacak

Hendek’in günlük 90 ton civarında çöp ürettiğini aktaran Başkan İrfan Püsküllü; “Takdir edersiniz ki bu çöplerin insan ve çevre sağlığına zarar vermeden toplanması, depolanması ve bertaraf edilmesi çok ciddi bir konu. Katı Atık Aktarma Alanında uygulanacak yöntem sayesinde etrafa gerek koku, gerekse de sızıntı anlamında bir sorun yaşatmayacaktır. Toplanan çöpler aktarma tesisinde bekletilmeden TIR’larla alınarak Sakarya Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Depolama alanına götürülecek.” dedi. Başkan Püsküllü, yapılan hizmetin tüm kent halkının yaşam kalitesini artıracağına inandığını söyledi.

Nuriye Çöplük Sahası kapatıldı

Hendek genelinde toplanan çöpler artık kamyonlarla Sakarya Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Depolama Tesisi’ne götürülüyor. Nuriye Çöplük sahası ıslah edilerek yeşillendirilip halkımızın kullanımına açılacak.