Yöresel evler yoğun ilgi görüyor!
 
Büyükşehir Yasasının 3. Maddesi kapsamında Hendek'te köy vasfı kaldırılarak mahalleye dönüştürülen köylerde yaşayan ve ev yaptırmak isteyenlere yönelik hazırlanan 11 alternatifli ev projesi Hendeklilerin yoğun ilgisi ile karşılaştı. 

PROJELER BELEDİYEDEN

Bölgenin mimarisine, kültür ve doğasına uygun olarak hazırlanan farklı tip ve ebattaki projelerin inşaat, makine ve elektrik mühendisleri tarafından özel olarak hazırlandığı belirtildi. Projeler 60 m2, 75 m2, 100 m2, 125 m2, 145 m2, 155 m2 ve 200 metrekare olarak tasarlandı. Yöresel ev mimari projelerden şu ana kadar 20 ruhsat kesildi, vatandaşlar bu uygulamadan dolayı Hendek Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

ÜCRETSİZ PROJE

Hendek Belediyesi’nin başlattığı tip  projesi sayesinde kırsal alanlardaki yapılaşmaların, yöresel mimariye uygun, depreme dayanıklı, daha modern ve çağdaş hale getirilmesinin ön görüldüğü ifade edilirken, belediyenin ücretsiz olarak verdiği projelerle köyüne ev yaptıracak vatandaşların inşaat maliyetinden önemli oranda tasarruf yapmış olacağına dikkat çekildi.

YÖRESEL MİMARİ

Başkan Püsküllü, köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturan vatandaşların yararlanabileceği projelerin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden temin edilebileceğini söyleyerek, “Bizler,  kültürünü her daim, her fırsatta yaşayacak şekilde hareket eden, kıyafetlerimizden hareketlerimize kültürümüzü, adetlerimizi hep yaşayan insanlarız. Fakat geçmişimizle bağımız ne kadar köklü olsa da en büyük eksikliğimiz onlara aynı derecede günümüze taşımamamızdır. Bu eksikliğin bilinciyle mahalleye dönüşen köylerimizi şehir yapısıyla değil yöresel mimariyle hak ettikleri yere getirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.