Hendek Belediye Meclisi 10 Maddeyi Karara Bağladı

10 gündem maddesinin görüşülerek oy birliğiyle ile karara bağlandığı Hendek Belediye meclisinde konuşan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Alparslan Türkeş Parkının bittiğinde çok güzel olacağını söylerken, Karadere’ye Gençlik ve Spor Müdürlüğü işbirliğinde kamp merkezi inşa edileceğini söyledi.

Hendek Belediye Meclisi 10 Maddeyi Karara Bağladı

Kovid Tedbirleri Kapsamında

Hendek Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısı Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu Başkanlığında koronavirüs tedbirleri kapsamında gerçekleşti. Hendek Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Nikah ve Toplantı salonunda gerçekleşen toplantı öncesinde söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Hamit İsmailoğlu, Alparslan Türkeş Parkının betonlaşması ve son durumu hakkında sorular yönelterek, kapalı olan basket sahasının ne zaman açılacağını sordu.

Türkeş Parkını 4 Nisanda Açmayı Planlıyoruz

İsmailoğlu’nun sorusunu cevaplayan Başkan Babaoğlu, “ Alparslan Türkeş Parkı çok güzel bir çalışma olacak. Bittiğinde çok daha güzel olacak. Nasip olursa 4 Nisan’a yetiştirmeye çalışıyoruz. Yüzde 30 yeşil alanı var. Diğer alanlar ise spor yapma alanları. Futbol ve basketbol alanlarına uygun özel zeminle kaplanacak. İnşaat çalışmaları devam ediyor. Vatandaşlarımızın güvenliği açısından oranın bir bölümü şimdilik kapalı tutuluyor” dedi.

Gündem Maddeleri

Konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. Gündemin 1.maddesi olan ‘Belediyemize yapılacak olan şartlı bağışların (5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18. Maddesi gereğince), görev süresi boyunca kabulü hususunda Belediye Meclisi tarafından Belediye Başkanı’na yetki devri yapılmasının görüşüldü. Maddeyle ilgili konuşan Başkan Babaoğlu, “Hayvan barınağına yem alınması ya da engelli vatandaşlarımıza araç alınması ile ilgili yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımız oluyor. Bu şartın dışında belediyeye zaten şartlı bağış olmuyor” dedi. Konuşmanın ardından madde oy birliğiyle kabul edildi. Meclisin 2.maddesi Sosyal Yardım ve Sosyal Hizmet Yönetmeliği Değişikliği’ de oy birliğiyle kabul edildi.

Karadere’ye Kamp Merkezi

Meclisin 3.maddesi olan Karadere Mahallesi 101 ada 2 parsel nolu 413,86 m²lik taşınmazın Belediyemiz tarafından satın alınması için Belediye Başkanı ve Belediye Encümenine yetki verilmesi konusunda konuşan Başkan Babaoğlu, “ Hep satmıyoruz, arazi de alıyoruz. Gençlik ve Spor Müdürlüğümüzle işbirliğinde Karadere’de Gençlik ve kamp merkezi yapacağız. Tarım Kredi Kooperatifine ait bu yeri satın almak istiyoruz” dedi. Meclisin 3.maddeside oy birliğiyle kabul edildi.

Osb İçin Gündem Maddesi

Meclisin 4.maddesine göre; Sakarya 2. Organize Sanayi Bölgesinin genişleme çalışmaları kapsamında, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Kamu Yararı kararı çerçevesinde ilgili kanun hükmüne uygun olarak; Sakarya 2. Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürlüğü ile Hendek Belediye Başkanlığı arasında yapılacak olan protokolle kamulaştırma yapılabilmesi için meclisten yetki istendi.

İş Dünyamızla Gurur Duyuyoruz

4.madde ile konuşan Başkan Babaoğlu, “OSB Hendek’imize ve Sakarya'ya büyük katkılar sunuyor. Binlerce insanın istihdam edildiği önemli bir konum haline geldi. Allah vesile olanlardan razı olsun. İhtiyaç halinde OSB’nin genişletilmesiyle ilgili yaptığı çalışmalarda onları destekliyoruz. Kamulaştırılacak alanların hepsi belli. Hak sahiplerinin de haberi var. Herkes bu anı bekliyor. İşbirliği yapıyoruz. Fiyat belirleme ve uzlaşma komisyonu kuracağız. Vatandaşlarımızın malının değerinde tutmak için biz buradayız. İlçemize hayırlı olsun” dedi. Gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi.

Araç Parkımızı Yeniliyoruz

Daha sonra belediyemiz zimmetinde bulunan 4 adet aracın (54 KC 198 plakalı Kamyon, 54 KD 600 plakalı Kamyon, 54 KD 112 plakalı Kamyon ve 54 KA 078 plakalı Kamyon) 2886 Sayılı Devlet İhale Kanuna göre satışlarının yapılmasıyla ilgili 5.madde görüşüldü. Başkan Babaoğlu araçların eskidiğini yıprandığını ve bakım maliyetlerinin çok yüksek olduğunu ifade ederek sunum eşliğinde, “ Bu araçlar kullanılmaz hale geldiği için değerlendiriyoruz. Masrafları araçların kendisinden pahalı” dedi. Başkan Babaoğlu, “Geçtiğimiz yıl TBB’den aldığımız çöp kamyonunun ardından bu ay içerisinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığından da 1 adet sıfır çöp kamyonunu teslim alacağız. Aynı zamanda bir çöp kamyonunu daha satın alarak, hizmet filomuzu daha güçlü hale getireceğiz” dedi. Açıklamanın ardından 5.madde oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Oy Birliğiyle Kabul Edildi

İlçemiz İkbaliye ve Necatipaşa Mahallelerini kapsayan alanda yapılacak “Toplu Konut Alanı” ile ilgili mülkiyeti Belediyemize ait İlçemiz Çağlayan (eski Necatipaşa Mahallesi) Mahallesi 937 ada 1 ve 2 nolu parsellerde Toprak Koruma Kurulu Kararına binaen Kamu Yararı Kararı alınmasıyla ilgili 6.madde oy birliğiyle kabul edildi. Sırayla görüşülen gündemin 7-8-9 ve 10 maddeleri oy birliğiyle kabul edildi. Başkan Babaoğlu meclis üyelerine teşekkür ederek, alınan kararların hayırlı olmasını diledi. Başkan Babaoğlu, toplantı sonunda meclise katılanların sorularını cevapladı.

Hendek Belediyesi

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2021, 11:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184