Vakfıkebirli hemşehrimiz Esengül Karabulut girdiği savcılık sınavını kazanarak savcı olmaya hak kazanmıştı. Ataması yapılan Savcı Esengül Karabulut yeni atandığı ilçede görevine başladı.



Vakfıkebir ilçesinin yetiştirdiği önemli bürokrat zincirine bir yenisi daha eklenerek görevine başladı.  Vakfıkebir ilçesinde doğup büyüyen ve eğitim hayatını bu ilçede tamamlayan Esengül Karabulut Vakfıkebir ilçesinin yeni bir gururu oldu. 2 bucuk yıl özel bir Hukuk bürosunda Avukatlık yaptıktan sonra girdiği Savcılık sınavını başarılı bir şekilde kazanan Esengül Karabulut’un ataması yapıldı. İlk görev yeri olan Çankırı İli Çerkeş İlçesinde Savcı olarak göreve başladı. Vakfıkebir İlçesinde yetişen büyüyen ve bu coğrafyanın havasını teneffüs eden Savcı Esengül Karabulut Vakfıkebir TİSKİ Müdürü İshak Karabulut’un kızıdır. İlçemizden yetişen önemli bürokrat, işadamı ve siyasetçiler gibi Savcı Esengül Karabulut hanımefendinin de başarılarla dolu bir yaşantısının olmasını umuyor yeni görevinde başarılar diliyoruz.
SAVCI ESENGÜL KARABULUT KİMDİR?
Trabzon İli Vakfıkebir İlçesinde 1992 yılında dünyaya geldi. İlkokul ve Ortaokulu Kemaliye ilk ve Ortaokulunda okudu. Liseyi Vakfıkebir Anadolu Lisesinde tamamladı. Üniversite sınavında KTÜ Hukuk Fakültesini kazanarak buradan 2014 yılında mezun oldu. 2 bucuk yıl Trabzon ilinde özel bir hukuk bürosunda avukatlık yaptı. Girdiği Savcılık sınavında başarılı bir sonuç alarak 19 Haziran 2019 tarihinde ilk görev yerine ataması yapıldı. Ataması yapılan Savcı Esengül Karabulut ilk görev yeri olan Çankırı İli Çerkeş İlçesindeki görevine başladı.