SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hemşehrimiz Kınacı Müsteşar Yardımcısı Oldu

0
Güncellendi - 2017-09-23 02:42:15
Hemşehrimiz Kınacı Müsteşar Yardımcısı Oldu
A- A+ PAYLAŞ

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü, hemşehrimiz Prof. Dr. Cumali Kınacı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevine getirildi.

Atamaya ilişkin açıklamayı Prof. Dr. Cumali Kınacı, kişisel twitter hesabında yaptı. Prof. Dr. Kınacı sözkonusu açıklamasında, “Kurulduğundan bu yana sürdürdüğüm Su Yönetimi Genel Müdürlüğü görevim Müsteşar Yardımcılığına görevlendirilmem dolayısıyla sona ermiştir” dedi.

Prof. Dr. Cumali Kınacı’nın Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı’na atanması ile boşalan Su Yönetimi genel Müdürlüğü görevine ise, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Bülent Selek getirildi. Prof. Dr. Cumali Kınacı, düzenlenen törenle görevini Yrd. Doç. Dr. Bülent Selek’e devretti.

Su Yönetimi genel Müdürlüğü’nün kurumsal twitter hesabından yapılan açıklamada ise, “Genel Müdürlüğümüzün Kurucusu Prof. Dr Sayın Cumali Kınacı Orman Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı Makamına terfi etmiştir” denildi.

Su Yönetimi Genel Müdürlüğü görevi sırasında, (2011-2017) “Türkiye’de Yeraltı Sularının Miktar-Kalite Yönetim Esasları, Sektörel Su Paylaşım Esasları, Havza Esaslı Sektörel Su Tahsisi, Havza Yönetim Planları, Türkiye’nin Sınır aşan Suları, Su Kalitesi ve Ekolojik Değerlendirme Sistemi, Etkili Yönetim İçin Su Mevzuatı Toplulaştırması, Kuraklık Yönetim Planları” gibi başlıklarda projeler yöneten Prof. Dr. Cumali Kınacı, geçtiğimiz günlerde Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği bir toplantıya katılmış ve Malatya’nın su kaynakları bakımından şanslı bir şehir olduğunu, ancak bu kaynaklarını verimli kullanmadığını söylemişti.

Prof. Dr. Cumali Kınacı Kimdir?

Orman ve Su İşleri Müsteşar yardımcılığı görevine atanan Cumali Kınacı, bakanlığın internet sitesinde şöyle tanıtılıyor:

“Malatya’nın Doğanşehir İlçesi Erkenek Kasabası’nda doğdu (1957). Malatya Turan Emeksiz Lisesi (1972-1974) ve İzmir Atatürk Lisesi’nde (1974-1975) okudu. İstanbul Teknik Üniversitesi, İnşaat Fakültesi’nden İnşaat Mühendisi olarak mezun oldu (1980). Aynı fakültenin Çevre Sağlığı ve Teknolojisi Programı’ndan yüksek lisans (1982), İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Çevre Mühendisliği Programı’ndan doktora (1987) diploması aldı. Çevre Teknolojisi Anabilim Dalı’nda 1992 yılında doçent, 2003 yılında profesör unvanlarına hak kazandı. 22 Ekim 2010 -11 Temmuz 2011 tarihleri arasında

Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü yaptı. 14 Temmuz 2011 tarihinden itibaren Su Yönetimi Genel Müdürlüğü görevini yürütmekte olan Prof. Dr. Cumali Kınacı, 26 Ocak 1981 tarihinden bu yana İTÜ Çevre Mühendisliği Bölümü personelidir. Evli ve iki çocuk babasıdır. Orta seviyede İngilizce, başlangıç seviyesinde Fransızca bilmektedir.”

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- malatyayorum.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • isa kutlu (4 yıl önce)
    ülkemizin hangi köşesinden olursa olsun liyakat sahibi olanların ülke hizmetinde görevlendirilmesi ülkemize en büyük bir hizmettir. takdir edip görevlendirenleri kutluyor sayın hocamıza başarılar diliyor ALLAH utandırmasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Veysel (6 yıl önce)
    Rabbim yar ve yardımcısı olsun.veysel Derindag
    0
    0
    Yanıtla
  • TURGUT ÖZMÜŞ (6 yıl önce)
    Malatyamıza çok değerli katkıları olacaktır, Hocam yolunuz açık olsun .
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğanşehir Rengarenk (6 yıl önce)
    ALLAH HAYIRLI UĞURLU ETSİN.......
    0
    0
    Yanıtla
  • Kılıçarslan (6 yıl önce)
    Sayın Hocam yeni göreviniz hayırllı olsun,Allah utandırmasın başarılarının devamını dilerim
    0
    0
    Yanıtla