Anasayfa / Güncel / HEMŞEHRİMİZ FUAT OKTAY’DAN YOZGATLIYI SEVİNDİREN AÇIKLAMALAR

HEMŞEHRİMİZ FUAT OKTAY’DAN YOZGATLIYI SEVİNDİREN AÇIKLAMALAR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bugün şehrimize gelerek Yozgat Organize Sanayi Bölgesi’nde bir dizi açılış ve temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Oktay, Hakkari Yüksekova’da teröristlerin saldırısı sonucunda şehit düşen Sözleşmeli Piyade Onbaşı Recep Durak ile Bursa ve İstanbul’da meydana gelen selde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi. Yozgat Organize Sanayi Bölgesi’nde açılışını yapacakları ve temelini atacakları her bir yatırımın, kentin, bölgenin ve ülkenin değeri olduğunu kaydeden Oktay, “Bu yatırımlar, Yozgat’ın, Yozgatlı iş insanlarımızın ve buradaki yatırımcılarımızın kendine güvenle, daha güçlü şekilde ayağa kalkması ve yarına daha umutla bakması için bir milattır.Yozgat’ta sanayii taçlandırmak istiyoruz. Hayırlı, mübarek olsun!” dedi

Yozgat Organize Sanayi Bölgesinde 3 tesisin açılışının ve  6 tesisinde toplu temel atma temel atma töreninin düzenlendiği törende, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanı sıra, Savunma Sanayi Başkan Yardımcısı İsmail Demir, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, MHP Yozgat Milletvekili Ethem Sedef, Cumhurbaşkanlığı Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurul Üyesi ve 23. dönem Yozgat Milletvekili Dr. Osman Coşkun, AK Parti eski Milletvekili Ertuğrul Soysal, TESKOM Genel Başkanı Abdülkadir Akgül, Vali Ziya Polat, Belediye Başkanı Celal Köse, AK Parti İl Başkanı Çelebi Dursun, MHP İl Başkanı Ferhat Altan ve vatandaşlar hazır bulundu.Ak Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağın ise törenlere katılmadığı gözlendi.

OKTAY’DAN SEVİNDİREN MESAJLAR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı hemşehrimiz Fuat Oktay törende yaptığı konuşmasında Yozgatlıların yüreğine su serpen mesajlar verdi.Oktay konuşmasında özetle şunları söyledi :

SUR’DA BİR DELİK AÇILDI

Yozgatlılara kavuşmanın bahtiyarlığını yaşıyorum. Bugün Yozgat’ta bir süredir hep birlikte ilmek ilmek dokuduğumuz, nakış gibi işlediğimiz, yerelden kalkınma çalışmasının meyvelerini aldığımız gündür. Hep birlikte daha iyiye daha güzele ilerleme tohumlarının hasat gününü yaşıyoruz. Ama bu sadece bir başlangıç. Bunu sadece ara bir başlangıç olarak kabul edeceğiz. Sur’da bir delik açıldı. Yozgat OSB’de açılışını yapacağımız ve temelini atacağımız yatırımlar yarına daha umutla bakmak için önemli.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIM

Birkaç temel atma töreninin bilerek aldık. Açılış tarihlerini taahhüt ediyoruz. Buradan hiçbirimize kaçış alanı sağlamamak için programımıza aldık. Bunları adım adım takip edeceğim.

YATIRIMLARI DURDURMADIK

Bütün Dünya’da ekonominin durduğu, sanayi çarklarının durduğu ve herkesin duran çarkların yeniden çalıştırmaya başlattığında biz Yozgat’ta başka bir noktadayız. Biz sanayicimizin çarklarının durdurmamasına gayret gösterdik. Biz hiçbir yatırımımızı durdurmadık. Bu da o çalışmalarımızdan birisi. Korona günlerinde de aynı ciddiyetle çalıştık, yeni yatırımları yapmaya devam ettik.

HIZLI TRENDE SONA GELDİK

Yozgat’tan geçen Ankara-Sivas Hızlı Tren projesinde ise sona gelindi. Yerköy-Sivas altyapı işlerinin 31 kilometrelik kısmı ve 631 kilometre tek hat serimi tamamlanan tren hattını test sürüşlerinin tamamlanmasından sonra bu yıl içinde açacağız

HAVALİMANI 2022 ‘DE

Tamamlandığında yıllık 2 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak Yozgat Havalimanı’nı Ekim 2022’de hizmete açmış olacağız”

AHİTLEŞTİK

İlk görev geldiğimizde Yozgat ve Sorgun’da bütün kamu ve sivil toplum örgütleri ile bir araya geldik.

Ama sadece kamu yatırımları ile kalkınma modeli değil, özel sektöründe Yozgat’ta yer alması lazım demiştik.Hep birlikte Ahitleştik. Ahdimiz Yozgat’ı daha fazla üretim ve istihdama kavuşturmaktı. Yozgat’ta bunu yaparsak, bölgemizde yaparsak, 81 il de bunu yaparsak ancak o zaman amacımıza ulaşırız.

MEYVESİNİ ALMAYA BAŞLADIK

Emeklerimizin meyvesini almaya başladık.  Bir Tedarik zinciri projesini başlatalım dedik.

Yerelden kalkınma hedeflerimiz doğrultusunda birlikte hareket edeceğiz dedik. Öyle olduk. Yeni valimiz de bu kalkınma hamlesindeki yerini alacaktır. Sadece yerelden kalkınma çalışmasına yoğunlaştık. İş birliği, güç birliği dedik.

BÖLGESEL KALKINMA ÖNEMLİ

İki sene içinde Yozgat OSB’de arsa tahsisi yüzde 90’ların üzerine çıktı. Tahsis edilen bu arazilerinde mutlak suretle işletmeye alınması ve yatırımların ayağa kaldırılmasını işitiyoruz. Şehir içinde de Bölgesel kalkınma önemli. İlçeleri ile birlikte Yozgat’ı kalkındırmak önemli.

5 BİN KİŞİYİ İSTİHDAM ETMEYİ HEDEFLİYORUZ

Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz üç tesiste 700 kişi istihdam edilmekte. Temelini atacağımız tesislerde bu rakam 1895’e çıkacak. Bugün önümüze yeni bir hedef daha koyacağız. Yeni hedef öncelikle Yozgat OSB’de 5 bin kişiyi istihdam etmek.  Bu hedefe daha fazla ulaşmak zorundayız. Onun için de siz işadamlarının burada olması önemli.  Asıl birlikteliğimiz sebebi, yeni yatırımları değerlendirmek, yeni istihdam alanları oluşturmak. İkinci hedefimizi Bozok ve Boğazlıyan OSB’lerin çok hızlı bir şekilde açılması. Bu benim en büyük hayalim. Bozok OSB’de asıl arzu ettiğimiz Çorum ile birleşecek, Çorum’daki sanayicileri Yozgat’a çekebilmesi.  İki yıldır üstünde durduğumuz Boğazlıyan OSB. Burası Kayseri’den Yozgat’a giriş noktası. Mesafe çok az. Teşvikleri düşündüğümüzde Kayseri’deki yatırımcılar için cazibe merkezi. Burayı bu yıl açacağız.

SANAYİYİ TAÇLANDIRACAĞIZ

Yozgat’ta sanayiyi taçlandıracak, hep birlikte yapacağız bunu. Yozgat’ta yatarım yapan her firma Yozgatlıdır. Yozgat’ın parçasıdır.  Şehrimize Rusya’dan Azerbaycan yatırımlar geldi, gelmeye devam edecek. Yozgat’ta üretilen solunum cihazları ihtiyaç halinde nefes olacak. Yine aynı şekilde üretimi yapılan cerrahi maskelerde öyle olacak. Ulaşım, tarım gibi yatırımlar yerelden kalkınmayı gösterecek.

CAMİ İNŞAATINI TAMAMLAYALIM

OSB’de bir cami inşaatı var. OSB’deki iş adamlarımıza hem de buradaki hayırsever iş adamalarımıza bir çağrıda bulunmuş olayım. Burada caminin inşaatını bir an önce tamamlayalım.

NORMALLEŞME ADIMLARINI ATMAYA DEVAM EDİYORUZ

“125’den fazla ülkeye tıbbi malzeme göndererek yardım elimizi uzattık. Önümüzdeki dönemde Yozgat’ta üretilen solunum cihazı ve cerrahi maskeler dış sevkiyatlarda yer alacak inşallah. Normalleşme sürecine girmemizle birlikte sanayimizin çarkları tam kapasite işlemeye, ekonomimiz yeniden canlanmaya başladı. Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda, ilgili Bakanlıklarımızla istişare içinde yeni normalleşme adımlarını atmaya devam ediyoruz. Bugünden itibaren camilerimiz sabah, akşam ve yatsı vakitlerinde de cemaatle namaza açılmıştır; maske, mesafe ve temizliğe dikkat ederek; kişiye özel seccadelerimizi kullanarak yeniden bir arada ibadet edebileceğiz hamdolsun.”

TÖRENDE YAPILAN DİĞER KONUŞMALAR

Törende hazır bulunan  ve sözalan diğer konuşmacılar ise şunları söyledi :

AK PARTİ YOZGAT MİLLETVEKİLİ YUSUF BAŞER :

Yozgat yiğitlerin harman olduğu diyar. Vatanına milletine bayrağına ve milletine sevdalı bir şehir. OSB tamamen yatımcılarla üretime geçeceği gibi Bozok organize sanayi bölgesinin temellerini hep beraber atmış olacağız. Boğazlıyan organize sanayi bölgesinin de temelleri hızlı bir şekilde devam ediyor. Yozgat ekonomik olarak kültürel olarak inşallah sanayinin de paranın da başkenti olması için gayret göstereceğiz. Geçmişte Yozgat’ın handikapları vardı. Yeni dönemde cumhurbaşkanı yardımcımız ve milletvekillerimizle birlikte önümüze konulan engelleri aşıyoruz.

YOZGAT VALİSİ ZİYA POLAT:

Böyle bir bereketli bir açılışta olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Yozgat yatırımların en iyisini alıyor, almaya da devam ediyor. Bozok OSB yakında hayata geçecek. Yüksek hızlı tren artı bir değer katacak. Bizler de en iyi hizmetlere sizlerin vesilesi ile layık oluruz. Bizler de yatırımcılarımızın yanındayız. Ben bütün yatırımcılarımıza teşekkür ediyorum

MHP MİLLETVEKİLİ ETHEM SEDEF:

İnşallah böyle hayırlı hizmetlerin nicesini hep birlikte yaparız. Ben Yozgat milletvekili olarak yatırımcıların yanında olmaya hazırım. Çünkü Yozgat’a yapılan hizmet, Yozgat insanının bütününe yapılan bir hizmettir. Bunun faydasını hepimiz göreceğiz. Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı koltuğunda oturan bir Yozgatlı var. Bu fırsatı kaçırmayalım.

ESKİ ENERJİ BAKANI TANER YILDIZ :

Yapılan açılışlar ve temel atmalar hem Yozgat’ı hem de ülkemizi hak ettiği yere getirme açısından önemli yatırımlar olacak. Yozgat’ı tercih eden tüm yatırımcılarımızı tebrik ediyorum. Yozgat siyasi istikrara olan borcunu cumhur ittifakı olarak fazlasıyla ödedi. Biz bu anlamda Yozgat borçluyuz. Hamdolsun hem Yozgat’ın algısını hem de gerçeğini hak ettiği yere ulaştırmış olacağız.

SAVUNMA SANAYİ BAŞKAN YARDIMCISI İSMAİL DEMİR :

Yozgat son 5 yılda savunma sanayinde 250 milyon doların ( Yaklaşık  1,7  milyar liranın) üstünde bir yatırım aldı. Bu temel atma töreninin açılışının genelde savunma sanayinin bir parçası olacağını düşünüyorum.

Kaynak Yozgat Gazetesi

Hakkında Mustafa TEK

Ayrıca bakın

GÖZAN SARIKAYA’NIN RAMAZAN BAYRAMINI KUTLADI

Sarıkaya Belediye Başkanı Osman Gözan Ramazan Bayramı münasebetiyle ilçemizde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi ve bayramlaşma …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.