VAKFIKEBİR “HEM” LİSE MEZUNU GENÇLERİ ÜNİVERSİTE SINAVINA HAZIRLAMAK İÇİN KOLLARI SIVADI
Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Liselerden mezun olan gençleri üniversite sınavına hazırlamak için 4 yıldır olduğu gibi bu yılda çalışmalarına başladı.



Vakfıkebir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cemile Kahyaoğlu, Üniversite sınavına hazırlanacak gençler için kurum bünyesinde Vakfıkebir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Uygulama Oteli) binasında açılacak olan dershane hakkında açıklamada bulundu.
Müdür Kahyaoğlu; Gençlerimizin geleceğini garanti altına almak için üniversite hayalleri başta gelmektedir. Ancak bu hayalleri gerçekleştirebilmek için lise mezunu gençlerimizin emek harcamaları gerekmektedir. Gençlerimizin çoğu çalıştığını zanneder. Ancak sistemli çalışmadan ve yeterince deneme yapmadan bu yolun neresinde olduğunu bilmeleri mümkün değildir.
Bu nedenle kurumumuz devletin vermiş olduğu imkanlar dahilinde üniversiteye hazırlık kursları açmaktadır. Kurslarda görev alan öğretmenlerimizin özverili çalışmaları neticesinde  öğrencilerimiz kendilerini yeterince denemelerine fırsat bulup  eksik konularını telafi ederek çıtada hedefledikleri noktaya varmalarını sağlamaktadırlar.
Geçtiğimiz yıl hazırlıklarını tamamlayan 101 öğrencimiz 70 tanesi üniversiteye yerleşerek hayallerini gerçekleştirmişlerdir. Bu konuda emeği geçen Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, idarecileri, kurslarda kurumumuzdan desteklerini esirgemeyen diğer okul müdürleri ve bu gençleri kendi çocukları gibi görüp sınava hazırlayan öğretmenlerimize sonsuz teşekkür ederiz.
Üniversiteye yerleşmek isteyen gençlerimizin hedefe odaklanması, kendini tanıması ve performansının kullanmadığı kısımlarını keşfederek çalışmaya yönlendirilmeleri başlıca hedeflerimizdendir. Üniversite sınavına hazırlanacak gençlerimizin dershane kayıtları Vakfıkebir Halk Eğitim Merkezimizde devam etmektedir. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Uygulama Oteli) bünyesinde dershanemiz hizmet verecektir. Bu bağlamda “Üniversite sınavına hazırlanacak olan gençlerimize üstün başarılar diliyorum” dedi.