Erdal Akçay
Erdal Akçay

Hem Akhisar’ı hem hakemi yendiler

Köşe Yazısını Dinle

Tarihinin en zor günlerinde kendi bünyesinden yetiştirdiği oyuncularla varoluş mücadelesi veren Bursaspor dün Akhisarspor ile oynadığı maçta hakemin yanlı yönetimine rağmen müthiş bir geri dönüşe imza atmayı başardı….

İkinci yarının ilk maçında Adana Demir’i deplasmanda 2-1 yendikten sonra 5 haftadır galibiyete hasret kalan, sadece bir puan alıp kaybettiği 14 puanla ilk 6 yarışında geriye düşen yeşil beyazlı takımın kazanmaktan başka çaresi yoktu.

Büyükşehir Belediye Stadı’ndaki maça istekli başlamasına rağmen Furkan Emre’nin gereksiz penaltısı sonrasında Çekdar Orhan’ın ve Dzon Delarge’ın kaydettiği golerle ilk 25 dakikada 2-0 geriye düşen Bursaspor büyük şok yaşadı.

Kaleciye geri pası görmeyen, Berat’ın ayağına basılmasını, 25’te Kadir Keleş’in ceza sahası içinde elle oynamasını es geçen İzmirli hakem Yiğit Arslan’ın Bursaspor aleyhine çok kolay düdükler çalması herkesi isyan ettirdi. Nalıncı keseri gibi kararları hep Akhisar lehine veren Arslan’a sağ olsun Furkan Emre de yaptırdığı penaltılarla çanak tuttu. Ataberk 30’da Delarge’ın penaltısını kurtararak takımını ayakta tutarken, Berat ve İsmail’in hazırladığı pozisyonda Emirhan Aydoğan’ın golü umutları yeşertti.

Devre arasında takıma gerekli müdahaleleri yapan Teknik Direktör Mustafa Er, ilkyarının aksayan isimleri Kerem Şen, Furkan Emre, Abdullah Tazgel ve Batuhan Kör’ü soyunma odasında bırakıp, Özer, Aykut, Ramazan ve Çağatay’ı sahaya sürerek maçı kazanmayı ne kadar istediğini gösterdi.

İkinci yarı başlamadan futbolcuların saha içinde kenetlenmesi de galibiyeti çok istediklerinin işareti oldu.

Özer’in topu omuzuyla aldığı pozisyonda elle oynama gerekçesiyle serbest atış veren bir hakemin art niyetli olmadığını kimse bu camiaya anlatamaz. Göz var, nizam var. Biraz vicdanı olsaydı zaten böyle saçma sapan bir maç yönetmezdi.

Aykut’a faul yapmadığı pozisyonda sarı kart gösterip cezalı duruma düşmesine neden olan Yiğit Arslan’ın 75’te Burak Kapacak’ın topun çizgiyi geçmemesine itirazına katılan Mustafa Er’i kırmızı kartla atması da tam bir eyyamcılıktı.

Hakem Bursaspor’u aleni şekilde doğrarken, galibiyete inanmış Timsahlar önce Özer ile skoru dengeleyip, sonra da Burak Kapacak ile hem Akhisar’ın hem de Yiğit Arslan’ın ipini çektiler.

Böylesine hakem rezaletinin yaşandığı bir maçta tarihi geri dönüşe imza atan Bursaspor bundan sonra play-off hedefine daha iyi odaklanacaktır. Yeter ki dünkü gibi saç-baş yolduran hakem atamaları yapılmasın.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X