Bryant'ın helikopteri saatte 610 metre hızla yere çakıldı

Tüm zamanların en iyi basketbol oyuncularından biri olan Kobe Bryant'ın öldüğü helikopter kazasıyla ilgili yeni ayrıntılar açıklandı. Buna göre, dokuz kişiyi taşıyan helikopter 610 kilometre hızla bir dakika içinde yere çakıldı. Kazada, Bryant'ın ölen kızı Gianna'nın kendisi gibi 13 yaşındaki iki arkadaşının daha öldüğü açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Efsanevi basketbol oyuncusu Kobe Bryant'ın 13 yaşındaki kızı Gianna ve yedi kişiyle birlikte öldüğü helikopter kazasının ayrıntıları netleşiyor. Amerikalı yetkililer, kötü hava koşullarında zorlanan helikopterin saatte 610 kilometre hızla düştüğünü açıkladı.

'60 SANİYE İÇİNDE DÜŞTÜ'

Amerikan Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu'ndan (NTSB) yetkililerin basın açıklamasında, iki motorlu lüks Sikorsky S-76B tipi helikopterin bir bulut kütlesinin üzerine çıkmaya çalışırken hızla düşmeye başladığı belirtildi. Buna göre helikopter, 60 saniye içinde saatte 610 kilometre hızla yere çakılarak alev aldı.

NTSB yetkilisi Jennifer Homendy, "Bu, yüksek hızda çok sert bir düşüş. Helikopterin düşmeye başladıktan muhtemelen bir dakika sonra yere çakıldı" dedi. Homendy, helikopterin düşmeye başlamadan önce 700 metre irtifaya yükseldiğini söyleyerek, düşüş için "Bunun yüksek enerjili bir çakılma olduğunu biliyoruz" diye konuştu.

GIANNA'NIN 13 YAŞINDAKİ İKİ ARKADAŞI DA ÖLDÜ

Kazada, Bryant'ın 13 yaşındaki basketbolcu kızı Gianna'nın aynı yaştaki iki arkadaşının daha öldüğü de açıklandı. Aynı basın toplantısında konuşan Los Angeles Bölgesi Şerifi Alex Villanueva, ölen dokuz kişiden dördünün DNA testlerinin tamamlandığını söyledi. Villanueva, Bryant ve kızı Gianna'nın yanı sıra 8 bin 200 saatten fazla uçuş deneyimi olan pilot Ara Zobayan, basketbol koçu John Altobelli, eşi Kerive 13 yaşları Alyssa, Gianna'nın 13 yaşındaki arkadaşı Payton ve annesi Sarah Chester ile yardımcı koç Christina Mauser'ın öldüğünü açıkladı. (DIŞ HABERLER)