Gündem

Helikopter kazasına ilişkin siyasilerden başsağlığı mesajları: Gösterdikleri kahramanlığı unutmayacağız

Helikopter kazasında 4 asker şehit olmuştu

11 Şubat 2019 21:22

İstanbul Çekmeköy'de Mahallesi'nde bir site içerisine askeri helikopter düştü. Kazada 4 asker şehit oldu. Olaya ilişkin çok sayıda kurum ve siyasi de başsağlığı mesajı yayınladı.

Binali Yıldırım: Ordumuzun göz bebeği kahraman evlatlarımız…

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Çekmeköy’de düşen helikopterde 4 askerin şehit olması nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, “İstanbul Çekmeköy’de askeri helikopterimizin düşmesi neticesinde 4 askerimizin şehit olduğu haberini almaktan büyük üzüntü duydum. Ordumuzun göz bebeği kahraman evlatlarımıza Allah’tan rahmet, silahlı kuvvetlerimizin kıymetli mensuplarına ve kahramanlarımızın kederli ailelerine ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

Bakan Albayrak'tan taziye mesajı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da kazayla ilgili bir taziye mesajı yayımladı. Albayrak, "Çekmeköy’de askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

Altun: Gösterdikleri kahramanlığı unutmayacağız

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, helikopter kazasında hayatını kaybeden 4 askerle ilgili, "Başta aileleri olmak üzere milletimizin başı sağ olsun" açıklamasını yaptı.

Altun, Twitter hesabından şu paylaşımda bulundu, " İstanbul Çekmeköy’de içinde bulundukları helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 4 askerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Başta aileleri olmak üzere milletimizin başı sağolsun. Şehitlerimizin bölgedeki vatandaşlarımızı korumak için son anda gösterdikleri kahramanlığı unutmayacağız."

TFF'den başsağlığı mesajı

Türkiye Futbol Federasyonu da Twitter hesabından başsağlığı mesajı paylaştı. Paylaşımda, "İstanbul Çekmeköy'de meydana gelen helikopter kazasında kahraman askerlerimizin şehit olduğunu büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Şehit askerlerimize Allah'tan rahmet; Aileleri, Türk Silahlı Kuvvetleri ve milletimize başsağlığı dileriz." denildi.