Kurban Bayramı tatilini il dışında geçiren Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve eşi Dilek Salman VİP geçiş hakları olduğu halde İDO'dan kendi paralarıyla aldıkları biletle geçmeyi tercih ettiler. Bunu gören vatandaşlar ise, "Helal olsun başkan" demekten kendilerini alamadılar.
Protokol mensuplarına yönelik VİP uygulaması bulunan İDO, geçişlerden ücret talep etmiyor. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman da il dışı resmi ziyaretlerde bu hakkı kullanıyor. Ancak Kurban Bayramı'nı eşi Dilek Salman'la birlikte il dışında geçirme kararı alan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman özel aracı ile geldiği İDO'da VİP hakkını kullanmadı. Kendi parası ile bilet alan Salman, "Bu özel bir gezi. Bunda VİP hakkımı kullanmayı çok etik bir durum olarak görmedim. Dolayısıyla da her vatandaş gibi bende paramı ödeyerek feribota bindim" dedi.
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın bu davranışı vatandaşlardan da takdir topladı. VİP hakkı olduğu halde etik bulmadığı için feribota kendi parası ile binen Salman'ı gören vatandaşlar, "Helal olsun başkan" demekten kendilerini alamadılar. 

Editör: TE Bilişim