"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hediyenin güzeli

Raşit YÜCEL
21 Ekim 2020, Çarşamba
Milletimizin özelliklerinden biridir hediyeleşmek. Düğünlerimizde, nişanlarımızda, ev görmelerinde, taziyelerimizde ve her sevinçli gün ve de kederlerimizde sevdiklerimize çeşitli hediyeler götürürüz.

Hediyeleşmek Sünneti Seniyyedir. Yani bir Peygamber (asm) tavsiyesidir. Bu anlamda yıllarca bu adeti ehl-i iman takip etmektedir. Biz Nur Talebeleri özellikle bu hediyeleri Risale hediyeleşmekle yerine getiririz.

Yiyecekli ve maddî imkânlı hediyeler harcanır gider. Ama kitap ile yapılan hediyeleşmeler kıyamete kadar baki kalır. Bir anlamda bu tebliğin bir nişanesidir. İlânat ve insanların nazarı dikkatini Nurlara çekmenin bir tezahürüdür. Bir çok ehli iman, bu vesileyle Nurlar ile muhatap olmuşlardır.

Komşumuza verilen dergiler ve gazeteler onları, Üstada ve Risalelere dost etmiştir. Bir çok işletmeler bu usûlü kullanarak güzel bir vesileye hizmet ediyorlar. Taziyede, “Taziye Risalesi”ni, hastalara “Hastalar Risalesi”ni, ihtiyarlara “İhtiyarlar Risalesi’ni” ve çeşitli vesilelerle Nurlar’ı tanıtmak yükümüzün ağırlığını gösterir.

Bir zamanlar takdirname alan öğrencilere imzalı kitap hediye ederdik. Onlar şimdi kırk elli yaşlarına gelmişler. Bizleri gördüklerin de o kitapları hâlâ sakladıklarını ifade ederler. Evlenecek gençlere Külliyatı hediye etmek ne büyük bir hediyedir. Meselâ İstanbul Çekmeköy’de, Yeni Asya okuyucuları ‘Küçük Sözler”i okuyan çocuklara 300 adet Küçük Sözler dağıtacaklarmış, ne güzel bir adet ve hediyedir.

Bu Risaleler eğitim camiasındaki öğretmen ve öğrencilere ders müfredatı olarak, devletin öncülük etmesini beklemek en büyük temennimizdir. Bizler bunu görür müyüz bilemiyoruz? Buna yoğunlaşmalıyız. 

Isparta’da, Kastamonu’da, Barla’da ve ülkenin her bir tarafında el ile çoğaltılan Risalelerin maksadı bu idi. Bunlar, tarihin şeref levhalarıdır. Sav Köyü’nde bin kalem ile çoğaltılan Risaleler matbaa gibi hizmet veriyordu. İşte Yeni Asya’nın sayısız güzel baskılar ile neşrettiği Risaleler. Hangi boyda ve hangi ebatta isterseniz hepsi mevcut.

Diyanet İşleri, bir kaç Risaleden sonra, Risale-i Nurlar’ın baskısını durdurdu. Çok sevinmiştik, hatta gazetemiz de tebrik ilânları da vermiştik. Bu milletin Nurlar’ın okunmasına hava gibi, su gibi, gıda gibi ihtiyacı vardır. Bu Anadolu’ya bir rahmet ve belâlardan muhafazasına bir vesiledir. Bu iş sana-bize düştü kardeşim! Üzerimizdeki musîbet bulutları böyle dağılacaktır inşallah.

Okunma Sayısı: 2620
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Said Yüksekdağ

    21.10.2020 19:48:47

    Küçük Sözler okuyup sorulacak soruya doğru cevap veren orta okul öğrencilerine Küçük Sözler değil, Hayreddin Ekmen Bey'in çizgi roman olarak çizdiği "Peygamber Efendimiz'in Hayatı" hediye edilecek.

  • Feyzi Arslan

    21.10.2020 19:12:42

    Raşit Yücel kardeşim, Çekmeköy Yeni Asya okuyucuları olarak küçük sözleri okuyan ortaöğretim öğrencilerine 300 adet Peygamberimizin Hayatı kitabını veriyoruz.

  • Necati

    21.10.2020 10:55:52

    Allah razı olsun. Risale-i Nurların intişarı , yayılması, muhtaç olanlara ulaştırılması için hediyeleşmek çok güzel bir yoldur. Herkes çevresine bir vesile ile Nurları hediye etmelidir. Risale-i Nurların intişarı belaların define vesile olacaktır inşaallah.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı