Hedefimiz üniversite ve toplumun kaynaşması

‘Dünden Bugüne Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi' Bilgilendirme ve İstişare Toplantılarının üçüncüsü CHP İlçe Teşkilatının katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Hedefimiz üniversite ve toplumun kaynaşması

‘Dünden Bugüne Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi' Bilgilendirme ve İstişare Toplantılarının üçüncüsü CHP İlçe Teşkilatının katılımlarıyla gerçekleştirildi.

27 Ocak 2017 Cuma 18:31
Hedefimiz üniversite ve toplumun kaynaşması


ALKÜ Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Meslek Yüksekokulu’nda ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen kahvaltı programına ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Güneş, ALKÜ Genel Sekreteri Yavuz Uysal, CHP İlçe Başkanı Ali Takavut, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Şengül Eyidoğan, Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Çağdaş Erdem, CHP Yönetim Kurulu Üyeleri ile Meclis Üyeleri katıldı.

“ÜNİVERSİTE-TOPLUM KAYNAŞMASI HEDEFİNDEYİZ”
Kahvaltının ardından ALKÜ’nün dününe, bugününe ve yarınına yönelik bilgilendirme sunumu gerçekleştiren Rektör Pınarbaşı, her kesimin üniversitesi olduklarını vurgulayarak amaçlarının ALKÜ’yü detaylı anlatarak üniversiteyi her kesimle buluşturmak olduğunu ifade etti.  Bunun yanı sıra katılımcıların fikir ve önerilerini alarak üniversite-toplum kaynaşmasını sağlamayı da hedeflediklerini belirten Rektör Pınarbaşı, misafirlerine ALKÜ’nün mevcut durumu ve kat ettiği gelişmeler hakkında detaylı bilgiler verdi. Üniversite logosunun taşıdığı anlamdan fakülte ve meslek yüksekokullarının bölüm ve öğrenci sayılarına, Kestel ve Cikcilli Yerleşkeleri’nin planlanan projelerinden bu zamana kadar geçirdikleri aşamalara, sosyal ve kültürel aktivitelerden ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kadar birçok konuda detaylı bilgiler veren Rektör Pınarbaşı, bu güne kadar her kesimden büyük destekler gördüklerini ifade ederek emeği geçenlere tek tek teşekkür etti.
Uluslararası bir şehir olan Alanya’ya yakışır düzeyde uluslararası bir üniversite olmak için çalışmalar yürütüldüğünü dile getiren Rektör Pınarbaşı; şu ana kadar 5 ülke ile ERASMUS, 20 üniversite ile FARABİ ve bir ülke ile de MEVLANA öğrenci değişim programları için anlaşmalar imzaladıklarını ve bu sayıları hızla artırmak için çalışmaların devam ettiğini belirtti.
2017 Hedeflerinden de bahseden Rektör Pınarbaşı, bu yıl içerisinde Kestel Kampusu içerisinde beş yeni binanın yapımına başlanacağını ifade etti. 2018 yılı içerisinde de Cikcilli Kampus’unda yapım faaliyetlerinin başlanacağını öngördüklerini vurgulayan Rektör Pınarbaşı, bu alana kampusun yeşilin ve doğanın en yüksek seviyede korunarak inşa edileceğinin altını çizdi.

“ÜNİVERSİTELER BİZLERİN YÜZ AKI”
Sunumun ardından söz alan CHP İlçe Başkanı Ali Takavut, böylesine birleştirici programların düzenlenmiş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek sık sık bu tür organizasyonlarda bir araya gelmek istediklerini dile getirdi.
 “Böylesine güzel bir üniversite oluşturmak kolay işler değildir. Ancak; belediyesi, milletvekilleri, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve toplumun her kesiminin destekleriyle ortaya çıkarılabilecek yapılardır üniversiteler.” diyerek sözlerine devam eden Takavut; “Bizler de CHP olarak sizlerin ve üniversitemizin her konuda emrinizdeyiz. Alanya’mızda hangi üniversitemiz olursa olsun sizler bizlerin yüz akı olacaksınız.” dedi.  Üniversitelerin bulundukları şehre hem ekonomik hem de sosyal alanlarda büyük katkılar sağladığının altını çizen Takavut, her geçen gün artan öğrenci sayısı ile Alanya’nın giderek öğrenci şehri olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Konuşmaların ardından katılımcıların dilek ve beklentilerini dinleyen Rektör Pınarbaşı, ilerleyen günlerde bilgilendirme toplantılarının çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleri için de düzenleneceğini belirtti.
Son Güncelleme: 27.01.2017 19:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81