Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi’nin 6. Geleneksel Bahar Şenliği, dün, saat 12.30 sıralarında okul bahçesinde gerçekleştirildi. Şenliğe, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Beyendik Belediye Başkanı Nuran Uslu, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, Edirne İl Genel Meclisi’nin AK Partili üyesi Adnan Vural, veliler ve öğrenciler katıldı. Şenlikte günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Okul Müdürü Osman Başak yaptı. Başak şunları söyledi; “2015-2016 eğitim-öğretim yılı sosyal etkinliğimiz çerçevesinde; stres atma, başarıyı artırma, birlik ve beraberlik duygusunu daha da kuvvetlendirme ve barış, kardeşlik, dostluk, kaynaşma bağlarını güçlendirmek amacıyla düzenlediğimiz geleneksel 6. “Bahar Şenliği”ne hoş geldiniz. Sene sonu yaklaştığı bugünlerde sistemli bir şekilde derslerinize çalışıp, başarılı olmak için gayret ediniz. Bilim ve teknolojideki hızlı gelişmelere paralel olarak ülkemizin ihtiyaç duyacağı insan gücünün profiline uygun bir şekilde kendinizi geleceğe hazırlayabilmek için planlarınızı iyi yapıp, hedeflerinizi şimdiden belirleyiniz.”

HEDEFİ OLMAYAN, HAYAL KURAMAYAN İNSANLARDAN BAŞARI BEKLEYEMEZSİNİZ

Osman Başak konuşmasına şu şekilde devam etti; “İddianız olsun. Yürümek yetmez, koşmamız lazım. Sabırlı olun! Yılmayın! Pes etmeyin! Kitap okuyun, kültürünüzü artırın, kendinizi geliştirin. Hep iyilik yapınız. Biliniz ki iyilik ibadettir. İncinseniz de incitmeyiniz. Alçak gönüllülük kişiliğinizin kimliği olsun hep.Sevgili öğrencilerimiz, sizler üzerine büyük sorumluluklar yüklenmiş bir nesilsiniz. Ülkemizin geleceğisiniz. Sizler ülkemizin kaderini tayin edecek taze beyinlersiniz. Sizler bu okulu tercih ettiğiniz için, ayrıcalıklı öğrencilersiniz, çok şanslısınız. Eğer donanımlı, disiplinli, gayretli ve bilimden, demokrasiden, laiklikten yana insanlar olursanız bu ülke sizinle daha çok şey kazanacaktır. Çalışınız, hep çalışınız. Mustafa Kemal olunuz. Yunus Emre olunuz. Onların izinden, yolundan gidiniz hep. Onlardan teslim alındığınız onurlu insanlığın meşalesini onurlu, gururlu, (coşkuyla) taşıyınız. Eğitim sistemimizin temel görevi, öğrencilerimize bilginin yanında değer, tutum, beceri kazandırmak. Atatürkçü düşünce sistemini benimsemiş, özgüven ve sorumluluk sahibi, bilim ve teknoloji eksenli düşünebilen, okuyan, uygulayan, soran, sorgulayan, karakteri gelişmiş nitelikli, ufku geniş, ilim aşığı, can yoldaşı, gönül dostu öğrencileri yetiştirmek temel felsefemizdir. Sizler, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi ve Anadolu Öğretmen Lisesi olarak daima cesaretin, sevginin, saygının çok daha güçlü, geniş vizyonlu ve misyon sahibi dürüstlüğün simgesi olacaksınız. Eskiler der ki; “Bol yıldızlı gecenin ardından bol güneşli günler gelir.” Sizler de Keşan Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi’nin gün geçtikte çoğalan yıldızlarısınız. Sizlerle geleceğimiz aydınlık olacak ve bayrağımız sonsuza dek dalgalanacaktır. Bugün heybemizdeki umudu, güzelliği, heyecanı, aşkı, coşkuyu, başarıyı, sevinci orta yere dökeceğiz, mutluluklarımızı hep birlikte paylaşacağız. Sağlık, mutluluk ve başarı daima sizlerle olsun. Yüzünüzden gülümseme, yüreğinizden sevgi ve şefkat eksik olmasın.”

Başak’ın konuşmasından sonra, Türkiye genelinde ‘Sivas Kongresi’ ile ilgili düzenlenen kompozisyon yarışmasında Türkiye 3’üncüsü ve ‘Türkiye-Pakistan’ ilişkileri konulu kompozisyon yarışmasında il birincisi olan 12. sınıf öğrencisi Selin Kaya’ya, il geneli spor müsabakalarında taekwondoda il birincisi olan 11. sınıf öğrencisi Büşra Nur Şener’e ödül verildi. Ödül töreninin ardından okul öğrenci ve öğretmenleri tarafından oluşan müzik grubu konser verdi. Konserin ardından okul öğrencilerin oluşan folklor ekibi halk oyunları gösterisi sundu. Kaymakam Özder de öğrencileri kutlayarak başarı dileğinde bulundu. Şenlikte katılımcılara pilav, ayran ve tatlı ikramında bulunuldu.