19-Nisan-2024 03:56:39

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
HEDEF 40!

HEDEF 40!

Gerede Deri Organize Sanayi Bölgesinde temel atma ve fabrika yapma çalışmaları hızla devam ediyor. Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü’nün altyapı için sağlamış olduğu kaynaklar, hibeler ve fabrikaların yapımı için devletten alınan hibe ve krediler ile birlikte şehir içinde kalan tabakhanelerin taşınmasında büyük bir atılım yaşandı.

AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, 6 deri fabrikası inşaatının yapımının tüm hızıyla devam ettiğini, 15 fabrika yapımı için de inşaat ruhsatı alındığını belirtti. Küpçü, 2018 yılı içerisinde hedefin 40’a yakın modern deri fabrikasının Deri OSB’de inşaata başlaması olduğunu kaydetti.

Geçtiğimiz yıl Deri OSB’de temeli atılan ilk fabrikanın ardından diğer sanayicilerde temel atma çalışmaları ve hazırlıklarını hızla sürdürüyor.

AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü’nün milletvekilliği döneminde atağa geçen Deri OSB’deki çalışmalarla ilgili gazetemize bilgi veren Küpçü, “Şu ana kadar Gerede Deri Organize Sanayi Bölgesi’nde 6 deri fabrikası inşaatının yapımı hızla devam ediyor, 15 fabrika yapımı için inşaat ruhsatı alındı. Yine 15 fabrikanın da imar durumu projeleri hazırlanıyor ve yapımına başlanılacak. Hedef; 2018 yılı içerisinde Gerede Deri Organize Sanayi Bölgesi’nde 40’a yakın modern deri fabrikasının inşaatına başlaması ve burada ilk üretime geçilmesi.”dedi.

Deri OSB’de daha temiz ve modern bir ortamda üretim ve çalışma imkanına sahip olacak olan fabrikaların, tedarik noktasında Türkiye’nin ayakkabılık deri ihtiyacının %40’ını Gerede’nin karşıladığını belirten Milletvekili Küpçü, Deri OSB’de modern tesislerde yapılacak üretimlerle hem kalite hem de üretim miktarının artmasını beklediklerini kaydetti.

Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Deri OSB’deki gelişmelerle ilgili son olarak şunları söyledi; “Deri Sanayinin taşınması noktasındaki süreç resmen başladı. Deri Organize Sanayi, Gerede ekonomisi için hayati önem taşımaktadır. Deri OSB ile ilgili öncelikli düşüncemiz Gerede’deki dericilerimizdir. Dericilerimiz, Deri OSB’de daha modern şartlarda ham derileri işleyecekler, kalite artacağı için dolayısıyla üretim de artacak ve istihdam artışı sağlanacak. Deri sanayide çalışan kardeşlerimiz daha iyi şartlarda çalışma imkanına sahip olacaklar. Bu fabrikalarımızın kısa zamanda bitirilerek hizmete açılmasını temenni ediyoruz. Öncü olan, elini taşın altına koyan, ülke ekonomisine güvenerek yatırım yapmaya devam eden, üreten tüm sanayicilerimize sizlerin aracılığıyla teşekkür ediyorum.”

Cevap bırakın