21 Şubat 2017 00:21

'Hayır çalışmasını zayıflatmak istiyorlar'

Evrensel'e konuşan HDP Adana İl Örgütü yöneticileri baskıların 'Hayır' çalışmasını zayıflatmaya yönelik olduğunu söyledi.

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

Adana’da son birkaç ayda HDP üyesi yüzlerce kişi isimsiz ihbarlar gerekçe gösterilerek gözaltına alındı. Bir çoğu yalnızca Facebook paylaşımları nedeniyle tutuklandı. Geçen yıl 12 Aralık’ta isimsiz bir ihbarla gözaltına alınıp 19 Aralık’ta hakim karşısına çıkan HDP İl Eş Başkanı Gülseren Tural, hala ev hapsinde tutuluyor. HDP İl Eş Başkanı Hüseyin Beyaz, Seyhan İlçe Eş Başkanı Suzan Kılıç ve İl Yöneticisi İbrahim Yakut 5 Kasım, 12 Aralık ve 13 Şubat tarihlerinde yapılan operasyonlarla gözaltına alınıp serbest bırakıldı. Gözaltlıları konuştuğumuz HDP yöneticileri göz altıların ‘Hayır’ çalışmasını zayıflatmaya yönelik olduğunu söyledi.

ADALET BAKANI ALGI YARATMAK İSTİYOR

13 Şubat’ta gözaltına alındıktan 4 gün sonra emniyetten serbest bırakıldıklarını dile getiren Hüseyin Beyaz, operasyonlarda hayır çalışması yapacak yöneticilerinin, mahallede aktif çalışan HDP yöneticilerinin, toplumun benimsediği kişiler gözaltına alındığı söyledi. Beyaz, gözaltına alınan HDP üyelerinin olduğu mahallelerde hayır çalışmaların engellenmek istendiğini belirtti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın “Hayır dediği için gözaltına alınmış biri varsa görevimden istifa ederim” sözlerini hatırlatan Beyaz, “Zaten gözaltına alınırken, tutuklanırken sizi hayır dediniz, HDP’lisiniz diye alıyorum demiyor. Terör örgütü üyesisiniz diyerek alıyor. Bunu yaparak, Hayır cephesinin altını boşaltmak istiyorlar. Adalet Bakanı algı yaratmak istiyor” diye konuştu. Yapılan istenen anayasa değişikliğiyle Türkiye’nin antidemokratik bir sistem ve diktatörlüğe geçişini sağlayacağı uyarısında bulunan Beyaz, “Demokratik siyasetin alanını açıyoruz. Barış mücadelesi veriyoruz” dedi.

Adalet Bakanı’ndan son gözaltılarının izahını yapmasını isteyen İbrahim Yakut, “3 seferdir göz altına alınıyoruz. Son gözaltının izahını yapacak bir hukukçu arıyoruz” dedi. Kendilerine “Şu toplantıda şu kararı almışsınız” denmediğini ifade eden Yakut, AKP, CHP ne kadar toplantı yapma hakkına sahipse biz de sahibiz. Son gözaltılar tam bir zulüm, 4 gün tutuyorlar, sonra s ben sizin niyetinizi okudum, siz 15 Şubat’a yönelik eylem yapacaksınız diyorlar” diye konuştu.

Her gözaltına alındıktan sonra somut bir gerekçe olmadığı için serbest bırakıldıklarını dile getiren Suzan Kılıç, gözaltıların kendilerin yönelik olmadığı referandumda hayır diyenleri korkutmak ve tedirginlik yaratmak amaçlı olduğunu söyledi.  Kılıç, birlikte gözaltına, alınıp bırakılan kadınların mahallerde parti çalışması yapan ve hayır kampanyası yürütenler olduğunu ifade etti. Kılıç, “Ülkede hukuk olmadığı sürece hiç kimse rahat yatamaz, gezmez, çoluğu çocuğuyla oturamaz. O yüzden biz de hayır diyoruz ve hayır cephesini güçlendireceğiz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Boratav: Rektör de görevini Emniyet'e devretsin

SONRAKİ HABER

Antalya'da ‘Hayırcılar’ Meclis, ‘Evetçiler’ Erdoğan diyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa