Hdp'lilerin Tanıtım Toplantısı

DİYARBAKIR'da partisinin milletvekili adaylarının tanıtıldığı toplantıya katılan Grup Başkan Vekili İdris Baluken, Dolmabahçe mutabakatında barışa sadece '1 hafta uzaklıkta' bir mesafeye ulaşıldığını belirterek, "Kendi siyasi geleceklerini ve ailelerinin istikbal, bu ülkenin ve bu ülkedeki halkların geleceğinden daha önemli görenler, ortada ne mutabakat, ne masa, ne çözüm umudu, ne de barışla ilgili büyük özenle bugünlere getirdiğimiz o çalışmadan eser bıraktılar" dedi.

Hdp'lilerin Tanıtım Toplantısı

HDP 1 Kasım seçimlerine girecek milletvekili adayların tanıtılması ve seçim çalışmasının başlatılması için Diyarbakır'da toplantı düzenledi. Toplantıya HDP Diyarbakır milletvekilleri, belediye başkanları ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, 7 Haziran seçimlerinde ortaya çıkan mesajı kabul etmeyenlerin halkın iradesini darbe zihniyetiyle boşa çıkardığını iddia etti.

Türkiye'de halen büyük acıların olduğunu belirten Baluken, onların 8 Haziran sabahı tahayyül ettiği tablonun bütün Türkiye'de halkların bir birini boğazladığı bir iç savaş tablosunun ta kendisi olduğunu öne sürdü.

DOLMABAHÇE MUTABAKATI 

'Çözüm süreci' kapsamında ülkede ölümlerin durduğunu kaydeden Baluken, Türkiye'deki annelerin yüreklerindeki ölüm korkusunu bir kenara bırakıp rahat nefes aldıklarını anlattıb. Baluken, Dolmabahçe mutabakatında barışa sadece '1 hafta uzaklıkta' bir mesafeye ulaşıldığını belirterek, "Kendi siyasi geleceklerini ve ailelerinin istikbal, bu ülkenin ve bu ülkedeki halkların geleceğinden daha önemli görenler, ortada ne mutabakat, ne masa, ne çözüm umudu, ne de barışla ilgili büyük özenle bugünlere getirdiğimiz o çalışmadan eser bıraktılar" dedi.

Konuşmasında Suriye'deki gelişmelere de değinen Baluken, medya kuruluşlarına 'PYD, IŞİD'den daha tehlikelidir' manşetlerinin attırıldığını ifade ederken, şöyle dedi: "PYD, YPG VE YPJ'yi, insanlık onuru için Rojava'da direnenleri Amed halkı olarak buradan sarayın duyacağı şekilde selamlıyoruz. Bugün çırpınanlar yarın oradaki halklarımızdan özür dilemek zorunda kalacaklar." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler