SON DAKİKA
Hava Durumu

HDP'li 7 belediye eş başkanı gözaltına alındı

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde başlattığı Barış Pınarı Harekâtı'nın ardından Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetici ve üyeleri ile belediye eş başkanlarına yönelik gözaltı operasyonları sürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2019 09:57
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2019 09:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
HDP'li 7 belediye eş başkanı gözaltına alındı

Hakkâri Belediye Başkanı Cihan Karaman, Yükeskova Belediyesi Eş Başkanları Remziye Yaşar ile İrfan Sarı, Van'ın Erciş Belediye Başkanı Yıldız Çetin ve Bayram Çiçek, Mardin'in Nusaybin İlçe Belediye eş başkanları Avukat Semire Nergiz ve Ferhat Kut ile Belediye Meclis Üyesi Mehmet Emin Alkan gözaltına alındı.

Mardin'in Nusaybin İlçe Belediyesi Eş Başkanı Semire Nergiz ve Ferhat Kut evlerine yapılan baskınla gözaltına alındı. Nusaybin'de yaşanan mağduriyetleri gidermek amacıyla belediye tarafından kurulan "Kriz Merkezi" de baskın düzenlenen adresler arasında. Baskın sırasında polislerin burada çalışan kişileri darp ettiği ileri sürüldü. Buradaki baskında, Nusaybin Belediye Meclis Üyesi Mehmet Emin Alkan gözaltına alındı.

Gözaltına alınan eş başkanlar ve meclis üyesinin İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde tutulduğu bildirildi.

Van'ın Erciş İlçe Belediyesi Eş başkanları Yıldız Çetin ve Bayram Çiçek'in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi de gözaltına alındı. Eş başkanların yanı sıra Belediye Meclis Üyesi Erhan Akbaş, İlçe Eş başkanları Hicran Kandemir, Şakir Asıl ve Baran Karaca adında bir genç de evlerine yapılan baskınla gözaltına alındı. (T24)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.