HDP'den Diyanet'e 'Fetih Suresi' tepkisi

"Fetih Suresi, savaşı değil, barışı tarif eder" diyen eski Diyarbakır Müftüsü ve HDP Milletvekili Erdoğmuş, "Fetih kavramı, istilanın, işgalin ve savaşın parolasına dönüştü. Tıpkı bugün olduğu gibi Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, din görevlilerine camilerde fetih suresini okuma talimatı verilerek bu tarihi çarpıtma tekerrür etmektedir" dedi.

Yayınlanma: 21.01.2018 - 14:15
Abone Ol google-news

Eski Diyarbakır Müftüsü ve HDP Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş, TSK'nın Afrin operasyonunun ardından Diyanet İşleri Başkanlığı'nın talimatıyla camilerde Fetih Suresi'nin okutulmasına tepki gösterdi.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Erdoğmuş, şu ifadeleri kullandı:
"Diyanet İşleri Başkanlığı, Afrin işgal girişiminin başladığı saatlerde camilerde Fetih Suresi'nin okunması talimatını verdi. Kuran'ı Kerim'in 48. suresi olan Fetih Suresi, adını ilk ayetinden alan ve Hudeybiye Barışını fetih olarak belirleyen çok önemli bir suredir. Barışı tarif ederken, onurlu bir zafer ve göz kamaştırıcı bir başarı diye tanımlar, bunu apaçık bir fetih olarak ilan eder.

Hudeybiye Barış Anlaşması, maddeleri itibariyle, peygamberin arkadaşları için ümit kırıcı ve endişe vericiydi. Umre yapmadan Mekke'nin yakınından geri dönmek, mültecilerin tek taraflı iadesi, ‘Allah Resul'ü' ünvanının anlaşma metninden çıkarılması gibi maddeler, askeri bakımdan güçlü olan mümin sahabilere çok ağır gelmişti. Hz. Ömer, bu durum karşısında infialini gizleyememişti. Hz. Muhammed (S.A.V) ise amacımız olan barışa ulaştık diyerek arkadaşlarını ikna etmeye çalışıyordu ki, ‘Fetih Suresi' nazil oldu. Fetih, artık savaşın değil barışın karşılığıydı.

Ne yazık ki, sonraki dönemlerde fetih kavramı, istilanın, işgalin ve savaşın parolasına dönüştü. Tıpkı bugün olduğu gibi Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, din görevlilerine camilerde fetih suresini okuma talimatı verilerek bu tarihi çarpıtma tekerrür etmektedir.
Bunu esefle kınıyor, bir uzlaşma ve anlaşma ilkesini sembolize eden bu mesajın, din görevlileri tarafından da idrak edilerek amacına uygun bir şekilde barış dualarına dönüştürüleceğini ümid ediyoruz."

CHP Sözcüsü Tezcan'dan Afrin açıklaması: Bu harekata desteğimiz tamdır

Yıldırım muhalefete teşekkür etti, Bahçeli Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı

Başbakan Yıldırım: 30 kilometrede güvenli alan oluşturulacak

Kara harekatı başladı, askerler Afrin'e geçti

Afrin harekatı başladı... F-16'lar PYD hedeflerini bombaladı

Afrin operasyonundan görüntüler

Sınırdan Afrin'e obüsle 2 atış yapıldı

ÖSO militanları sınırdan Suriye tarafına geçirildi... Canikli: Afrin operasyonu fiili olarak başladı 

David Harvey ve Noam Chomsky dahil 13 isimden dünyaya Afrin çağrısı

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Afrin tepkisi: Seni kefenle karşılayan arkadaşlarını gönder önce

ABD'den bir 'Afrin' uyarısı daha: Operasyon Türkiye'nin çıkarlarına yarar getirmez

BM'den Afrin operasyonu açıklaması: Endişe verici

İki cepheli harekât... Türkiye’nin bir gözü Fırat’ın doğusunda olacak

Afrin krizi dış basında: 'Türkiye oyun dışı kalabilir'

Akşener: Bağıra, çağıra harekat ilan etmek 'Gelin bizi ayırın' demektir


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler