HDP'li Dede Hakkari'deki sokak hayvanlarını Bakan Pakdemirli'ye sordu

HDP'li Dede Hakkari'deki sokak hayvanlarını Bakan Pakdemirli'ye sordu

Hakkari Milletvekili Sait Dede, il genelinde yaşanan sokak hayvanları sorununu meclise taşıdı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, Hakkari’de yaşanan sokak hayvanları sorununu Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye sordu.

Dede, TBMM’ye sunduğu soru önergesinde Hakkâri ve ilçelerinde başta sokak hayvanları olmak üzere evcil ve yabani türden olan hayvanlara yönelik Hayvanları Koruma Kanuna uygun tedbir alınmadığını ileri sürdü.

Dede, Bakan Pademirli’ye şu soruları yöneltti:

Hakkâri ve ilçelerinde toplam kaç hayvan barınağı ve bakımevi vardır? Sokak hayvanlarını korumaya yönelik bakanlığınızın bir çalışması var mıdır?

Her türlü hayvan sağlığının korunması için programları hazırlamak ve hazırlatmak, uygulamaya koymak ve programların yürütülmesini sağlamakla görevli Bakanlığınızın Hakkâri ve ilçelerinde kaç veteriner hekimi bulunmaktadır?

Hayvan sağlığının korunması için; Hakkâri, Yüksekova, Çukurca, Şemdinli ve Derecik belediyeleriyle yürüttüğümüz bir çalışma var mıdır?

Özellikle askeri üs bölgelerinde başlangıçta sahiplenilen ancak bir süre sonra serbest bırakılarak sokağa terk edilen hayvanlarla ilgili bir çalışmanız olacak mı?

Bakım evi ve barınak bulunmayan belediyelere ilişkin söz konusu merkezlerin kurulması yönünde belediyelerle yürüttüğünüz bir çalışma var mıdır?

Bakanlığınızın ilgili kurumlara bu konuda bir yaptırımı olmuş mudur?

Hakkâri’de Koruma kanununa muhalefetten hakkında para cezası kesilen kamu kuruluşu var mıdır?

DKMP Genel Müdürlüğüne bağlı 15 bölge, 81 il müdürlüğü ve 159 şeflik vasıtasıyla hayvanların herhangi bir sebeple ihmal edilmemesi ve aç-susuz bırakılmaması maksadıyla bütün önlemlerin alınacağı, gerekli denetimlerin titiz bir şekilde sağlanacağı yönündeki beyanlarınız kapsamında bakanlığınızın Hakkâri ve ilçelerinde aldığı tedbirler nelerdir?

Hakkâri ve ilçelerinde koruma kanununa ilişkin olarak denetimleriniz ve sokak hayvanlarına ilişkin çalışmalarınız nelerdir?2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesinde sokak hayvanları için bir bütçe ayrılmış mıdır? 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.