HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen: Barajı geçmede farkı oluşturan diğer partilerin dayanışması oldu

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen: Barajı geçmede farkı oluşturan diğer partilerin dayanışması oldu
© 
By Ismail Citak
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen: Barajı geçmede farkı oluşturan diğer partilerin dayanışması oldu

REKLAM

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ayhan Bilgen, sandıklar açıldıkça sonuçların muhalefetin ve HDP'nin lehine değişim göstereceğini söyledi.

HDP’nin Kars milletvekili adayı da olan Bilgen, Euronews’in sorularını yanıtladı.

Şu ana kadar açıklanan sonuçlarla kesin bir şey söylemenin mümkün olmadığını vurgulayan Ayhan, “Şu anda yorum yapacak kadar net bir bilgiye sahip değiliz. Sandıklar açıldıkça muhalefetin lehine, HDP’nin lehine ilerleme kaydediyoruz. Bir manipülasyon yapılıyor, bu manipülasyona rağmen gerçekleri ortaya çıkarabilecek bir çabanın, çalışma takviminin planlaması içindeyiz. Önümüzdeki dönemde herhalükarda Türkiye’nin demokratikleşmesi yönünde bir iradenin parlamentoda da sokakta da güçleneceğini düşünüyoruz.” dedi.

"AA sanki Erdoğan öndeymiş gibi gösteriyor"

Anadolu Ajansı’nın seçim sonuçlarında manipülasyon yaptığı iddialarının hatırlatılması üzerine Bilgen, ajansın Recep Tayyip Erdoğan’ı önde gösterme çabası içinde olduğunu dile getirdi. Bilgen, şunları kaydetti:

“Ben şu an Kars’tayım. Kars seçim kurulundaki sonuçlarla Anadolu Ajansı’nın Kars adına dışarıya yayınladığı bilgiler son derece çelişkili. Kars’ta HDP önde gözüküyor, cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce önde gözüküyor ama Anadolu Ajansı sanki Erdoğan ve AKP öndeymiş gibi sonuçları veriyor. Bu da gösteriyor ki önümüzdeki saatlerde farklı bir tablo ortaya çıkabilir. Bu farklı tablo cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalmasını sağlayabilecek bir düzeyde olabilir.”

HDP Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın aldığı oyun beklentilerin alıntı kalıp kalmadığına ilişkin bir soru üzerine ise Bilgen, Demirtaş’ın seçim kampanyasında yaşadığı zorluklara dikkati çekti.

"Demirtaş'ın seçim propagandası engellendi"

Hem Demirtaş’ın en güçlü oyu olmasını hem de HDP’nin barajı en güçlü şekilde aşmasını hedeflediklerini ifade eden Bilgen, “Burada bizim parti tabanımız kendi cumhurbaşkanı adayına oy verdi. Diğer partilerin dayanışma amacıyla HDP’nin barajı geçmesi için verdiği destek ve dayanışma şüphesiz bu farkın önemli bir nedenini oluşturuyor. Biz Demirtaş’ın kampanyasının zorluklarının, kendini ifade etme ve propaganda yapma imkanlarının engellenmesinin de bunda ciddi bir payı olduğunu düşünüyoruz.” diye konuştu.

Bu haberlerimiz de ilginizi çekebilir

Bekaroğlu: AA sonuçları bizdekilerle örtüşmüyor

Anadolu Ajansı'nın önceki seçimlerdeki performansı

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

HDP: Erdoğan dış politikadaki pis pazarlıkları örtmek için bizi hedef gösteriyor

Kobani davasında konuşan Demirtaş: Tüm arkadaşların özgürlüğünü istiyorum

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın babası yaşamını yitirdi