HDP İstanbul İl Örgütü, milletvekillerinin tutuklanmasını protesto etti

HDP İstanbul İl Örgütü, Leyla Güven, Musa Farisoğulları ve Enis Berberoğlu'nun milletvekilliklerinin düşürülerek tutuklanmalarını protesto etti, birlikte mücadele vurgusu yaptı.

05 Haziran 2020 11:26
Paylaş

HDP İstanbul İl Örgütü, HDP milletvekilleri Leyla Güven ve Musa Farisoğulları ile CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun vekilliklerinin düşürülmesine ilişkin İstanbul İl Örgütü önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. "Darbelere karşı direneceğiz" pankartının açıldığı eylemde sık sık "Leyla Güven onurumuzdur", "HDP halktır, halk burada", "Jin, jiyan,azadî", "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganları atıldı, milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması protesto edildi.

"YA HEP BİRLİKTE KURTULURUZ YA HEPİMİZ YENİLİRİZ"

Burada söz alan HDP İl Eş Başkanı Elif Bulut, "Faşizm sadece HDP'nin değil herkesin sorunudur. Ya hep birlikte kurtuluruz ya da hepimiz yeniliriz. Biliyorlar ki iktidardan düştüklerinde hepsi yargılanacak, evinde kalan da Mecliste olan da. Korkuyorlar, bu yüzden saldırıyorlar" şeklinde konuştu.

Vekilliklerin düşürülmesini "darbe" olarak tanımlayan ve buna karşı başta kadınların mücadele vereceğini ifade eden Bulut, "Hakkı yenen herkes için hep birlikte mücadele edeceğiz. Muhalefete izin vermeyen faşist iktidarın karşısında durmanın tek yolu sokakta olmaktır” dedi.

"HALKIN İKTİDARINI KURMAK İÇİN DİRENECEĞİZ"

HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu ise “Bize boyun eğdiremezler çünkü arkamızda halklarımıza verdiğimiz söz var. Bu söze sadığız, bu söze sadık olacağız. Faşistlerin sonu geldiğinde zulümleri de artar. Hitler'den Musollini'ye böyle oldu çünkü halklara verecek bir şeyleri yok. AKP iktidarında da böyle oldu. Bu iktidar para babalarının, çetelerin iktidarıdır, halkın iktidarı değildir. Biz demokrasinin, halkın iktidarını kurmak için sonuna kadar direneceğiz.

"DİZ ÇÖKMEDİK, ÇÖKMEYECEĞİZ"

Konuşmaların ardından HDP İl Yöneticisi Ethem Tepeli basın açıklamasını okudu. Tepeli, "Bugün de Saray rejiminin bu saldırı ile vermek istediği mesajı aldık. Cevabımız da bir o kadar nettir. Bütün saldırılara karşı Türkiye'nin demokratik geleceğini yaratma çabamıza devam edeceğiz. Bu saldırılar ancak ve ancak bizim mücadele azmimizi ve kararlılığımızı bileyecektir. Bu saldırganlık bizi yıldıramayacak ve kazandığımız demokratik mevzileri terk ettirmeyecektir” diye konuştu.

 HDP İstanbul İl Örgütü, Leyla Güven, Musa Farisoğulları ve Enis Berberoğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesini protesto etti.

Tepeli son olarak şunları söyledi: Bu vesileyle bir kez daha başta partimiz olmak üzere bütün toplumsal kesimlere yönelen bu saldırganlığa ve nobranlığa karşı demokratik güç birliği çağrısında bulunuyoruz. Demokratik gelecek ve özgür Türkiye, tüm farklılıklarımızla hepimizin ellerindedir. Halkımıza karşı yönelmiş bu saldırganlığı bugün durdurmak, muhalefet olarak hepimizin ortak görevidir ve herkesi bu görevine sahip çıkmaya çağırıyoruz. Diz çökmedik, çökmeyeceğiz! Darbeciler gidecek, bizler kalacağız.

Açıklamanın ardından, beş dakikalık oturma eylemi yapıldı. (İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

17 yaşındaki İrem "aile meclisi" kararıyla öldürülmüş

SONRAKİ HABER

Public letter from international press organisations: Lift embargo on newspapers, stop penalties

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...