Binali Yıldırım'dan ABD açıklaması: Rakka'da, El Bab'daki mücadele stilimiz neyse aynısı olacak

AKP'nin YPG yerine Rakka operasyonunda Türkiye'nin olması yönündeki talepleri sürerken, Başbakan Binali Yıldırım, "Rakka'da, El Bab'daki mücadele stilimiz neyse aynısı olacak" dedi.

AA

Başbakan Binali Yıldırım'dan "Rakka operasyonu" açıklaması geldi. Türkiye'nin olası Rakka operasyonuna sadece taktiksel destek vermeyeceğini belirten Başbakan Yıldırım, "Rakka'da, El Bab'daki mücadele stilimiz neyse aynısı olacak. Bölgede zaten Özgür Suriye Ordusu'na destek veren askeri unsurlarımız var. Muhtemelen onlar destek verecekler. ABD yönetimiyle yeni bir sayfa açıyoruz, 'New day' (Yeni bir gün) diyorlar" ifadelerini kullandı.

Yıldırım, "ABD'nin Rakka'ya yönelik operasyonunda YPG'yi dayatması durumunda Türkiye'nin ne yapacağının, tek başına hareket edip etmeyeceğinin" sorulması üzerine, "Ben öyle bir izlenim edinmedim. Bir değerlendirme sürecindeler, sonucu görmemiz lazım. Münbiç ile ilgili niyetimiz çok net. Münbiç, PYD unsurlarından temizlenmeli. Bunu DEAŞ'tan ayrı değerlendiriyoruz. ABD'nin bize bu konuda taahhüdü var ama yerine getirmedi" yanıtını verdi.