HDP Demirtaş'ın tahliyesi için mahkemeye başvurdu

Halkların Demokratik Partisi 24 Haziran cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partinin adayı olan tutuklu milletvekili Selahattin Demirtaş'ın tahliyesi için mahkemeye başvurdu.


HDP tarafından yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanı adayımız Selahattin Demirtaş'ın tutuklu olduğu dosyanın görüşüldüğü Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi'ne tahliye başvurusunda 
bulunulmuştur" denildi. Selahattin Demirtaş Kasım 2016'dan bu yana Edirne cezaevinde tutuklu bulunuyor. 

Öte yandan İyi Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, HDP'nin cumhurbaşkanı adayı tutuklu Selahattin Demirtaş hakkında verilmiş bir yargı hükmü bulunmadığını söyleyerek, Demirtaş'ın seçim kampanyasını diğer adaylarla eşit koşullarda yapmasını arzu ettiğini belirtti.     

Akşener bugün yabancı basınla buluşmasında konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Demirtaş henüz bir sanık, hakkında bir hüküm verilmedi. Dolayısıyla diyelim ki seçimler bitti, aradan üç ay geçti ve kendisi beraat etti. Peki o aradaki seçim kampanyasındaki rekabet eşitsizliğini Türkiye nasıl izah edecek?" 

Akşener, "Biz hukukun herkes için eşit, tarafsız ve objektif işlemesi gayreti içindeyiz. Siyasetçilerin, aydınların, gazetecilerin tutuklu olarak yargılanmasının doğru olmadığını düşünüyoruz. Aday gösterilmiş bir kişinin de kampanyasını rahatlıkla bizlerle eşit koşullarda yapmasını isterim" dedi. 

Kategoriler

Genel Güncel