Görüş Bildir
Haberler
Haziran'da Üye, Temmuz'da Başkan: AKP Eskişehir Milletvekilinin Oğlu, 1 Ay Önce Üye Olduğu THK Eskişehir Şubesi'ne Başkan Olarak Atandı

etiket Haziran'da Üye, Temmuz'da Başkan: AKP Eskişehir Milletvekilinin Oğlu, 1 Ay Önce Üye Olduğu THK Eskişehir Şubesi'ne Başkan Olarak Atandı

95 yıllık tarihiyle Türkiye'nin en köklü kurumlarından olan THK'de gerçekleşen atama dikkat çekti. AKP Eskişehir Milletvekili Harun Karacan'ın oğlu Alihan Karacan, Haziran ayında üye olduğu THK Eskişehir Şubesi'ne başkan olarak atandı.

THK Eskişehir İl Başkanı Nevzat Yalçın, yapılan atamayla ilgili olarak 'Bunlar ne tüzük tanıyor, ne dernekler kanunu. Kayyum, üye olan 7 kişiyi yönetime atadı. Biz menfaat peşinde değiliz. Ne itibara ne saltanata ihtiyacımız var.' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçen ay üye olduğu THK'nın hiçbir kademesinde görev almadan şube başkanı oldu

Geçen ay üye olduğu THK'nın hiçbir kademesinde görev almadan şube başkanı oldu

Sözcü'den Yusuf Demir'in haberine göre, AKP Eskişehir Milletvekili Harun Karacan'ın oğlu Alihan Karacan, THK Eskişehir şubesi başkanı oldu.

26 yaşındaki Alihan Karacan'ın, geçtiğimiz Eylül ayından bu yana kayyum tarafından yönetilen THK'ya 17 Haziran'da üye olduğu, kurumun hiçbir kademesinde bir görev almadan doğrudan başkanlık görevine atandığı ortaya çıktı.

THK'nın en yüksek gelire sahip şubesi olan Eskişehir Şubesi'nde planör pilotaj, paraşüt, yelkenkanat, model uçak ve insansız hava aracı eğitimleri ücretsiz olarak veriliyor.

Eskişehir Kızılay Başkan Yardımcılığı, Satranç Federasyonu İl Temsilciliği ve Kosova Fahri Konsolosluğu da diğer görevleri...

Eskişehir Kızılay Başkan Yardımcılığı, Satranç Federasyonu İl Temsilciliği ve Kosova Fahri Konsolosluğu da diğer görevleri...

THK Tüzüğü'ne göre şube yönetimleri üç yılda yapılan genel kurulda seçimle belirleniyor. Ancak Alihan Karacan, Gümrük ve Ticaret eski Bakanı Cenab Aşçı'nın kayyum heyeti başkanlığı yaptığı THK yönetimi kararıyla şube başkanı oldu.

Alihan Karacan, yeni görevinin yanı sıra Eskişehir Kızılay Başkan Yardımcılığı, Satranç Federasyonu İl Temsilciliği ve Kosova Fahri Konsolosluğu'nu da eş zamanlı yürütüyor.

AKP'li Harun Karacan, 7 akaryakıt istasyonu olan Karacan Şirketler Grubu'nun yönetim kurulu başkanlığını yapıyor. Harun Karacan, 2017'de bir süre AKP Genel Başkan Yardımcılığı görevinde de bulundu.

Eski şube başkanı Yalçın: 'Ne kurul ne tüzük tanıyorlar'

Eski şube başkanı Yalçın: 'Ne kurul ne tüzük tanıyorlar'

THK'da, genel kurul pandemi nedeniyle ertelenmişti. Normalleşme süreciyle genel kurulun yapılması beklenirken önce Başkan Nevzat Yalçın ardından tüm il yönetimi istifa etti.

THK'da Genel Başkan Vekilliği dahil 40 yılın üstünde görev yapan Eskişehir İl Başkanı Yalçın, yeni atama için şu ifadeleri kullandı:

'17 Haziran'da grup halinde gelip üye oldular. Personele, ‘Buraya başkan olacağım, hepimiz yönetici olacağız' demişler. Aynı gün istifa ettim.

Bunlar ne tüzük tanıyor, ne dernekler kanunu. Kayyum, üye olan 7 kişiyi yönetime atadı. Biz menfaat peşinde değiliz. Ne itibara ne saltanata ihtiyacımız var.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
348
165
31
17
11
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Deniz Kuzey

Yahu kardeşim neden hala şaşırıyosunuz ?

Muhammed Gungor

Bunlara oy veren %30 %40 lık kesime şaşırıyorum mahkemeye gitse direk haksız olacak olaya karışsa ayrımcılık yiyecek hukuksal hakları kısıtlanacak mülteciden... Devamını Gör

Sefa Döner

En acısı da cumhuriyet hatta Osmanlı zamanında kurulan saygın kurumlara sansasyonel aramalarla bu kurumları bitirmeleri. Kaç kişi Kızılay'a güveniyor ya da ... Devamını Gör