Hayır diyorum

Cihan Yıldırım yazdı

14 Şubat 2017 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Geldiği günden itibaren ‘tecrübesiz’ diye eleştirildi.
Bu eleştiriyi Coşkun Demirbakan, Ayhan Taşcı, Murat Dağtekin ve Erkan Midilli gibi insanlar yapsa bir nebze haklılık payı olabilir diyeceğim. Yıllar yıllar önce mahalle arasında Japon kale maç yapan adamların bunu demesi ilgincime gidiyor!
Futbolu PS atarken öğrenenlerin ömrünü bu işe adamış Alpay Hoca’ya ‘tecrübesiz’ demesini kabul edemiyorum.
Takım ilerleyen haftalarda toparlanınca bu ‘tecrübesiz’ faslı da büyük oranda bitti.
Sonraki günlerde ‘kadro zaten süper hacım’ söylentileri çıktı. Süper kadroları yönetmenin daha zor olduğunu bilmeyenler Alpay Hoca’ya bu şekilde yüklendi.
Takım her türlü sıkıntıya rağmen adım adım yükseldi ve lider oldu. Bu başarıda Alpay Hoca’nın abiliğini, arkadaşlığını, samimi gayretlerini ve fedakârlığını unutmamak gerekir.
Adam, en büyük kozumuz olan taraftara bile haftalar sonra ulaştı. Gerisini anlatmaya gerek var mı? Stadın açıldığı en mutlu günlerde bile siyasetin gergin atmosferiyle uğraştı. Stadı kim yaptı, yolunu kim yapacak, çimini kim biçti falan filan…
Bunlarla uğraştı bu adam…
Zaman zaman da ‘para yok, batıyoruz, kapatıyoruz’ gerginliği yaşadı. Bu ortamda topçuyu, masörü, aşçıyı, bahçıvanı motive etti.
Hoca tüm bunlarla uğraşırken kendisine yardım eden az sayıda ‘yönetici’ vardı. Diğer yöneticiler de boş durmadı! Alpay Hoca’nın gözünün içine baka baka Tanju’yu falan getirdiler.
Yemek falan yediler…
Menajerler gelip gitti…
Alpay Hoca nedeniyle ‘düzen’ kuramayan bazı ‘uzaktan kumanda’ yöneticiler, gitmesi için ellerinden geleni yaptı. Maalesef Halil Ünal da bu ‘virüslere’ meydanı bıraktı. Ama bilerek, isteyerek ama mecburen!
Ünal, takımı lider yapan teknik adamı göndermek için taklalar atan bu adamlara maalesef sesini yükseltemedi. Böyle giderse kulübü Ünal’ın elinden de alacaklar. Ünal’ın ‘şimdilik’ yapılan planlardan haberi yok.
İşler biraz daha düzelirse önümüzdeki günlerde belki yazarım.
Bugün konumuz Alpay Hoca…
Son günlerde de ‘evet’ üzerinden hayli eleştirildi. Futbola siyaset ‘bulaştırmakla’ suçlandı! Para bitip iktidar partisinden istenince siyaset bulaşmıyor ama Alpay ‘evet’ deyince bulaşıyor!
Bu çelişki kabul edilemez.
Alpay’ı ‘engel’ görenler onu göndermeyi kafaya koymuştu. Kadrosu, değişiklikleri, evet demesi falan işin bahaneleri…
Manisa’dan beş yemesi ya da yenilmesi…
Şampiyonluk yolundaki takımlar da o hafta enteresan sonuçlar aldı. Futbol böyle bir şey, belki de bu yüzden güzel.
Olabilir, anlaşmazlık yaşanabilir.
Ama yollar böyle ayrılmamalıydı. Futbol nankör olabilir ama Eskişehirspor ve camiası olamaz.
Alpay Hoca ile yollar ayrılmamalıydı. İlla ayrılacaksa böyle olmamalıydı. Dönmesi adına küçük de olsa bir şans varsa onun değerlendirilmesi gerekir. İnşallah iyi olur ve Süper Lig’e çıkarız ama ortalık karışırsa bunun hesabını kime soracağız?
Alpay Hoca’nın böyle bir ortamda, bu şartlarda ve bu şekilde gönderilmesine ‘hayır’ diyorum.
Umarım Eskişehirspor’un iyiliğine olur…
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Mustafa kelebek 15 Şubat 2017 11:24

Eskişehir spor ligde zirvede ama bence kollektif futbolu yok sahada eziliyoruz anterõnor dediyimiz kisi fikrini toplum nezdinde acïklayamaz yanlïş konya anterenõru biz işimize bakarïz dedi ette õnce çõmleye gireni yerler ata sõzū

0 0 Cevap Yaz
Necati 14 Şubat 2017 21:01

Ali Demirciye cevaptır neye dayanarak.Bir kere siyasetle spor olmaz ona dayandırıyorsan.İkinci olarak gitsin şimdi istediği yerde yapsın siyasetini şimdi saygı duyarım ama eses teknik direktörüyken değil. Hodri meydan...

0 3 Cevap Yaz
SEVDANIN PEŞİNDEYİZ 14 Şubat 2017 19:43

bu ülkede 2010 yılında da referandum yapıldı niye o zaman bu kadar sporun içine siyaset girmedi de bugün cirit atıyor bir araştırmak lazım herkesin görüşüne saygı duyulsun biz arma forma aşkıyla stadyuma koşarken bütün görüşlerimizi turniklerin ardında bırakıp omuz omuza takımımızı desteklerken birilerine hoş görünme dalkavukluğunu yapmak zorunda değiliz siyaset yapmak isteyenler partilerin pazar toplantılarına gidip orda ister takla ister göbek atsınlar stad içinde bu gibi görüşleri barındırmayacağız stadyumda ESKİŞEHİRSPOR dışında her şey TEFERRUATTIR

0 3 Cevap Yaz
Nadi 14 Şubat 2017 19:07

Cihan bey hakikaten anlamıyor futboldan.İyi sonuçlar alıp Cesaretlenip kendi kendine takım yapıp değişiklikler yapmaya başlayınca kahraman olacağım bir anda zannetti.Futbol bu değil hata affetmez.neyse ki fırsat var.En zayı hoca esesinkiydi.Öbürleri cambazı olmuşlar ptt liginin.Gitmeseydi herkez alpayı çözmüştü içerde dışarda hepsi yenerdi tam zamanında gönderildi üzme canını

0 5 Cevap Yaz
AHMET SEÇKİN 14 Şubat 2017 17:41

TAKIM SEZON BAŞINDAN BERİ HİÇBİR MAÇTA RAHAT GALİBİYET ALMADI.MAÇA GİDEN HERKES TAKIMIN HERAN GOL YEMEYE MÜSAİT BİR TAKTİK İÇİNDE OYNADIĞINI GÖRÜYOR.EĞER BU TAKIM BAŞARILI İSE BİRKAÇ İYİ FUTBOLCU SAYESİNDE.TEKNİK YÖNETİM EKSİKLİĞİ HER ŞEKİLDE GÖRÜLÜYOR.O SAYDIĞINIZ VE BİLGİSİNE GÜVENDİĞİNİZ KİŞİLERİN FİKİRLERİDE FARKLI DEĞİL BİLİYORUM..AYRICA SANA NE KARDEŞİM ANAYASADAN NİYE YANDAŞLARA ALET OLUYORSUN.BU ŞEHİR BAŞKA ŞEHİRLERE BENZEMİYOR..CUMARTESİ GÜNÜ MAÇA GİDEN HERKES STADIN TÜMÜNÜN TEZAHÜRATLARA KATILDIĞINI GÖRDÜ.SANA NE DERKEN ALPAYI KASTETTİM

0 5 Cevap Yaz
ali demirci 14 Şubat 2017 11:08

Alpay ın gitmesiyle süper lig hayal olacak, not edin bir yere.

7 0 Cevap Yaz
MEHMET

BU TAKIMIN TEKNİK DİREKTÖRE İHTİYACI YOK ZATEN .HER ŞEKİLDE ŞAMPİYON OLUR

0 0
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi