İstanbul İlçe Belediye Başkanları Tarabzon’da Referandumu Anlattılar
 
Toplantıda açıklama yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu; “Hani statta dik oyna diye slogan vardı ya taraftarımızın yazdığı. Dik oynamayı sever, bükülmeyi sevmez. Bu dik duruşun Türk milletinin de karakteri olduğuna inanıyorum” dedi. Nuhoğlu ise; “Bizim ilçemizde yüzde 80’e yakın hayır çıkacak. Türkiye bu dışarıda görünen ‘Evet’ pankartları gibi posterler gibi değil” dedi.
 
Trabzon İnsanı Dik Oynamayı Sever Bükülmeyi Değil
 
CHP Trabzon İl Başkanlığının organizasyonluğunda Zorlu Grand Otel’de İstanbul Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç Trabzon’da STK Temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantıda 16 Nisan’da gerçekleşecek Anayasa Değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi referandum ile ilgili değerlendirme yapıldı. Toplantının açılışında konuşan CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör,  Trabzon’da hayırcılara büyük baskı olduğunu belirterek dün gece 5 gencin afiş ve pankart astığı için gözaltına alındığını söyledi. Turgay Güngör; “Bizler kimseyle kavga etmek istemiyoruz, bunu yasal ortamda sürdürmek istiyoruz. Gittiğimiz yerde hiç kimseyi hedef almıyoruz. Ne sayın Cumhurbaşkanımızı, ne de yöneticilerimizi.. Bu isimlerin 16 Nisan'dan sonra görevlerine devam edeceklerini söylüyoruz. İçişleri Bakanının Trabzonlu olduğu bir kentte, bu kadar terör, bu kadar baskı olacak şey değil. Bunu anlamak çok zor. bu konuda sayın İçişleri Bakanımıza sesleniyorum. Lütfen herkesin çalışmasına eşit koşullarda referandum faaliyetlerinin sürdürülmesini bekliyoruz. Bu bizim hakkımızdır. Bunu vermeseler de söke söke zorla gücümüzü kullanacağız” dedi.
 
Hiç Bir Şeyle Tatmin Olmuyorlar
 
Toplantıda açıklamalarda bulunan ve Trabzon’da her tarafın evet afişleri dolduğunu, hayır pankartı asan gençlerin gözaltına alındığını söyleyen Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu; “Bizim ilçemizde yüzde 80’e yakın hayır çıkacak. Türkiye bu dışarıda görünen ‘Evet’ pankartları gibi posterler gibi değil. Bunu seçim sonuçlarında göreceğiz. Bunlar tam azdılar arkadaşlar, hiçbir şeyle tatmin oluyorlar. Böyle bir şey yok” şeklinde konuştu.
 
Özgürlüğümüze Düşkünüz
 
Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise,“Bu tehlikeyi 2010’da uyarmıştık. Ne yazık ki referandumda bizim uyarılarımız galip gelememişti. Şimdi önümüze referandum kuruldu. Memleketim olan Trabzon’da referandum sürecini çalıştığımız derslerimizle beraber analiz gücümüzle beraber toplumla paylaşmayı vazife edindik. Ve geziyoruz anlatıyoruz. Şunu yapıyoruz diyoruz ki insanlarımıza. Önümüzde 18 maddelik referandum var. Çok net bir tarifim var. Trabzon halkı özgürlüğüne düşkün bir millettir. Trabzon halkı özgürlüğüne düşkün, bireysel özgürlüğü yüksek bir insandır. Trabzon insanı müstakil yaşamı çok sever. Kendi çemberine dokunulmasını asla istemez. Bu bir karakter yapısıdır. Bu karakterimiz yaşamımıza da yansımıştır. Köylerde evlerimiz biri bir başka tepede, diğeri başka tepede. Hani statta dik oyna diye slogan vardı ya taraftarımızın yazdığı. Dik oynamayı sever, bükülmeyi sevmez. Bu dik duruşun Türk milletinin de karakteri olduğuna inanıyorum. Dolayısıyla önümüze koyulan referandum ve maddelerinin en önemli hususunun, milletin dik duruşunun bükülmeye eğilmeye dönük stratejisi. Milletçe güçlü olduğumuz toplum değil, bir kişinin güçlü olduğu tanımı yapılmaktadır” ifadelerini kullandı. 
 
Çağrımız Karşılık Bulacaktır
 
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç toplantıda yaptığı açıklamada şu şekilde konuştu; “kimlerin oyuncağı konumuna geldiğini şu günlerde görüyoruz. Birlik ve beraberlik çağrısı, barış çağrısı, Çocuklarının yarını özgürce yaşayacağı bir çağrı insanlarda mutlaka karşılık bulacaktır. Çok büyük iş düşüyor üzerimize. Yani bunu 3 tane Karadenizli başkan geldiler konuştular gittiler olarak algılamayın. Hepimizin bir birimize ihtiyacımız var. Onun için saha çok önemli.”
 
Eleştiren Dönüp Aynaya Baksın
 
Toplantıya katılan Baro Başkanı Sibel Suiçmez ile ilgili gelen soruya Ekrem İmamoğlu:  “Baro başkanı dün başka konuşuyor, bugün başka konuşuyor üslubu olan hanımefendi değil ki, ben kendisini yakından tanıyorum. Kadın Baro Başkanı Trabzon’da var olduğu için bir farklı konuda yüz akımız olduğunu da kendilerine ifade etmek isterim. Şuan da mülkü amirden tutun birçok kişinin siyasete bulaştığı, halkın tercihlerini ne yazık ki yanıltmak adına yaptıkları noktada, Türkiye’de baro başkanını eleştiren kişilerin önce dönüp aynaya bakmaları lazım. Onu yapsınlar ondan sonra eleştir hakları olduğunu düşünsünler” şeklide cevap verdi.
 
HAKAN ŞENER
 
 
 
 
Editör: TE Bilisim