• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
2014 bizim yılımızdı GÜRKAN ERTAÇ

2014 bizim yılımızdı

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.01.2015, 00:00
Türk Voleybolu geçen yıl Avrupa'da bayan ve erkeklerde tüm ülkelere büyük üstünlük sağladı. Başta Fransızlar, İtalyanlar, silip süpürdük. Bayanlar Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Vakıfbank, F.Bahçe ve Eczacıbaşı Dörtlü Finale doğru koşuyor. Temsilcilerimizden birisi maalesef statü gereği finale çıkamayacak. Çünkü aynı ülkelerden Final Four'a kalanlardan ikisini yarı finalde eliyorlar. Diğer kupalarda da iyiyiz. G.Saray, CEV Kupası'nda Yunan Olympiakos'u geçerek 4'lü finale yükseldi. Challenge Cup'ta Bursa B.B, Çek Olomouc'u eleyerek 4. tura çıktı. Challenge Kupası 3. turunda İlbank, Romen Romprest'i aşıp tur atladı. Erkeklerde de çok başarılıyız. DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi'nde İzmir'in gür sesi ARKAS, Fransa Ajaccio'yu eleyip Sekizli Finallere yükseldi, Polonya'nın Zaksa'sıyla eşleşti. Halkbank, aynı kupada Fransa TOURS'u aşarak, 8'li finale çıktı, Belçika'nın Noliko'suyla oynayacak. Bu kupada F.Bahçe'nin durumu kritik, güçlü Rus Belgorod'u İstanbul'da yenmek zorunda. CEV Kupası'nda İst.B.B., Hollanda'nın Draisma'sını yenip tur atladı. CEV Challenge Cup'ta G.Saray, Bosna Hersek'in Jedinstvo'sunu geçerek Sekizli Finallere kaldı, Slovak Chemes'le eşleşti. Bu kupada Maliye Milli Piyango da İsviçre'nin Biogas'ını aşıp üst tura çıktı. Başarıların 2015'te de devamını diliyoruz.

ARKAS'ın gururu gençler

Arkas'ın altyapıdan yetişen 3 oyuncusu Yiğit Gülmezoğlu, Çağatay Durmaz ve Muzaffer Yönet, Avrupa Gençler Şampiyonası'nda milli formayı giymenin heyecanında. A Takım düzeyindeki başarılarıyla İzmir'in ve Türkiye'nin gururu mavi-beyazlılarda, altyapıdan yetişen gençlerin başarısıyla ayrı bir mutluluk var. A Takım'daki Yiğit Gülmezoğlu, Çağatay Durmaz ve Muzaffer Yönet, 9-11 Ocak'ta Slovenya'daki Avrupa Gençler Şampiyonası'nda ay-yıldızlı formayı terletmenin gururunu yaşayacak. Basın Sözcüsü Uğur Özden, "Hem A takımımıza hem de milli takıma oyuncu yetiştirmeye devam edeceğiz. En önemli hedeflemiz bu" dedi.

Balspor'u 1.Lige bekliyoruz

Erkekler İkinci Ligde İzmir'in güçlü sesi BalsporChokoliva şampiyonluğa koşuyor. 2014'ü 30 puanla zirvede kapatan bordo-grililer en yakın takipçileri Afyonkarahisar'ı 5 puan geride bırakmış durumdalar. 2015'in ilk maçını bu takımla oynayacakları için kazanırlarsa ipi hemen hemen göğüsleyecekler, hakları olan 1.Lige önemli bir adım daha atacaklar. 17 Ocak Cumartesi günü İzmirlileri 14.30'da İzmir Atatürk Voleybol Salonu'nda BalsporChokoliva-Afyonkarahisar maçında BalsporChoktoliva'yı desteğe davet ediyorum.

Egeliler doludizgin

Bayanlar İkinci Ligde Egeliler zirve yarışında şampiyonluk ve play-off peşinde koştu, 2014 (A) Grubunda Egelilerin yılı oldu. Salihli Belediyespor'a yan bakılmıyor. 10 maçın tümünü kazanan namağlup yeşil-beyazlılar şampiyonluğun en büyük adayı. En yakın takipçileri Asrın Grup Karşıyaka'ya 4 puan, Balıkesir Belediye'ye de 8 puan fark attılar. ARKAS, Seramiksan ve Rota Koleji play-off için iddialarını sürdürüyor. 2014'ün başarılıları ara transferlerle kadrolarını güçlendiriyor. 2015'in ilk maçları 11.Ocak'ta oynanacak. 13.00'te Yeşil Bayramiç-Seramiksan, 14.00'te Eskişehir Anadolu Üniversitesi-Işıkkent, ROTA Koleji-TVF Spor Lisesi, 15.00'te Salihli Belediye-Balıkesir Belediye ve 16.00'da da Asrın Grup KSK-Ant.B.Ş.B.maçı var. Haydi iyi smaçlar.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA