Hayatımızdaki Su, Suyun Geleceği konuşuldu

TMMOB Kırklareli İl Koordinasyon Kurulu ve Kent Konseyi tarafından ve Kırklareli Belediyesi’nin destekleriyle Kırklareli Atatürk Kültür Merkezi’nde “Dünya Su Günü- Hayatımızdaki Su, Suyun Geleceği” konulu panel düzenlendi.
Kırklareli Atatürk Kültür Merkezi’nde Dünya Su Günü nedeniyle bir panel düzenlendi. TMMOB Kırklareli İl Koordinasyon Kurulu ve Kent Konseyi tarafından ve Kırklareli Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen “Dünya Su Günü- Hayatımızdaki Su, Suyun Geleceği” konulu panel,25 Mart Cumartesi günü saat 14:00’ te Kırklareli Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’de Gerçekleştirildi. 

Panele Dr. Erol Özkan’ın yanı sıra Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç Dr. Füsun Ekmekyapar, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Gülçubuk konuşmacı olarak katıldı.
Dr. Erol Özkan yaptığı konuşmada “Panelimizin başlıca amacı dünya üzerinde azalan yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan ve susuzluk çeken özellikle Afrika gibi Asya gibi ülkelerde susuzluk çeken insanların, toplumların sorunlarına dikkat çekebilmektir.” Dedi.
Dr. Fatih Bakanoğulları ise konuşması sırasında duygulu anlar yaşadı. Bakanoğulları; “ Ben diyorum ki suyun damlasının kıymetini bilenlerin, israf etmeyenlerin, su gönüllülerinin, su gibi azizlerin dünya su günü kutlu olsun.” Dedi
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Gülçubuk da “ Dünya Su Gününü kutluyoruz ama son yıllarda ne zaman böyle bir kutlama olsa içimde bir burukluk hissediyorum.
Biraz ürperti hissediyorum. İşte su günü kutluyoruz ama dünyada su ne halde… bu yüzden artık anma günü mü, kutlama günü mü yoksa yas günü mü pek ayırt edemiyoruz.” dedi.
Son olarak Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç Dr. Füsun Ekmekyapar da bir konuşma yaptı. Ekmekyapar; “ Su söz konusu olunca Trakya Bölgesinde, Ergene Havzasında bizim kangrenleşmiş suyla ilgili sorunlarımız var. Dolayısıyla biraz sizi üzeceğim çünkü gerçekler her zaman acıdır” ifadelerini kullanarak Trakya Bölgesi’nin ve dünyanın su sorunlarından bahsetti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol