Türk Halk Müziği'ne bağlamaları, söz ve besteleriyle nefes veren Aşık Mahzuni Şerif'in ismi memleketi Afşin’de üniversite yerleşkesine verildi.

Halk Ozanları Federasyonu tarafından, dünyadaki en büyük üç halk ozanları arasında gösterilen Ünlü Halk Ozanı Aşık Mahzuni Şerif’in ismi Afşin Meslek Yüksekokulu yerleşkesine verildi. Meslek Yüksekokulu konferans salonuna ise ülkemizin önemli şairlerinden  “Hayati Vasfi Taşyürek” ismi verildi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Afşin Sağlık Yüksekokulu ve Afşin Meslek Yüksekokulu “Afşin Mahzuni Şerif” yerleşkesi düzenlenen tören ile açıldı.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, ülkenin en önemli halk ozanlarından Mahszuni Şerif ve edebiyat dünyasının önemli kalemlerinden Hayati Vasfi Taşyürek’in isimlerinin Afşin Meslek Yüksekokulu yerleşkesi içerisinde bulunmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Değerli isimlerin yaşatılması gerektiğini söyleyen Rektör Durmuş Deveci, “ Afşin’imizi dünyaya tanıtan, Türk Halk Müziği sanatçılarının başvuru kaynağı, söz ve beste deryası olan Aşık Mahzuni Şerif, birçok dinleyicisi için yaşadığı dönemin Karacaoğlan’ıdır. Anadolu ezgilerini dünyayla buluşturan Aşık Mahzuni Şerif, Afşin Sağlık Yüksekokulu ve Afşin Meslek Yüksekokulu’nun yer aldığı yerleşkede ilelebet yaşayacak. Afşin, kültürel değerleri ile dolu olan bir ilçemiz. Onun değerlerine sahip çıkması ve bu değerler etrafında önemli şairler yetiştirmesi Kahramanmaraş’ında gurur kaynağıdır. Doğduğu topraklara şiirleriyle gönül ve emek vermiş olan şairimiz Hayati Vasfi Taşyürek’in ismini meslek yüksekokulumuzun konferans salonuna verdik. Şairimizin isminin yaşatılması üniversitemiz ve şehrimiz adına önemli bir adımdır. Bu törenin hazırlanmasında emekleri bulunan herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 Ünlü Halk Ozanı Aşık Mahzuni Şerif’in dünyadaki en büyük halk ozanları arasında gösterildiğini belirten Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan,” Mahzuni Şerif’in, Afşin’de doğmuş olması ve yaşaması, ama bir şekilde ilçe dışına ve hatta ülke dışına çıkması kaderin cilvesidir. Geçmişi yargılamak durumunda değiliz. Aynı şekilde ilçemizin önemli değerlerinden Hayati Vasfi Taşyürek Tanır mahallesinde doğmuştur. Bu iki önemli isim, ülkemize ve dünyaya mal olmuştur. Özellikle bu isimleri yaşatmak, bizden sonraki nesillere aktarmak, bu isimleri daha önce duymamış buraya gelecek olan gençlere yüksek okulumuzdaki kısa hayatlarını anlatan köşeler yapmak ahde vefadır. Afşin Meslek Yüksek Okulunun almış olduğu karardan dolayı mutluluk duyuyoruz” dedi.

İlçenin önemli değerlerine sahip çıkılması gerektiğine değinen Afşin MYO Müdürü  Doç. Dr. Ahmet Kaya, “ Sayın Rektörümüzün önerisi ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Senatosunun karar ile, Afşin Meslek Yüksekokulu yerleşkesine, Afşin doğumlu Aşık Mahzuni şerifin anısına "Afşin Mahzuni Şerif isminin yerilmesinin uygun olduğu kararlaştırıldı. Yine aynı toplantıda alınan kararda ise ilçemizde belediye başkanlığı ve gazetecilik görevlerinin yanı sıra edebiyata gönül veren, politik taşlamalarıyla ünlenen, ülkemizin önemli şairlerinden Afşin doğumlu "Hayati Vasfi Taşyürek" isminin, Afşin Meslek Yüksekokulunda bulunan Konferans Salonuna verilmesinin uygun olduğuna oy birliği ile karar verilmiştir. İki önemli değerimiz olan Ozan ve Şairimizin, hatıralarının, söylem ve yüklendikleri misyonlarının sonraki nesillere aktarılması gerektiğine inanıyorum. İlçemize hayırlı uğurlu olsun.” açıklamasında bulundu.

Aşık Mahzuni Şerif’in doğup büyüdüğü Afşin’de isminin üniversite yerleşkesine verilmesinden dolayı memnuniyetini dile getiren Mahzuni Şerif’in kardeşi Hakkı Cırık, kararı alan üniversite yetkililerine teşekkür etti.

Törene, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Demir, İlçe Emniyet Müdürü Turan Yüce, Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Karataş, KSÜ senato üyeleri, kamu ve kurum müdürleri ile öğrenciler katıldı.

 

Editör: Haber Merkezi