Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Milletvekili ve Tekkeköy eski Belediye Başkanı Hayati Tekin'in ismi, bugünlerde İYİ Parti'den Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçiyor. İlçe teşkilatlarıyla istişare halinde olan ve görüşlerini alan Tekin için CHP'li eski teşkilat yöneticileri ve dört ilçenin belediye başkan adayları da adaylık konusunda açıklamada bulundu.

Tekin'in ortak adaylık konusunda ideal isimlerden biri olduğunun altını çizen başkanlar ve başkan adayları, adaylığına olumlu yaklaştıklarını ifade etti.

RAKİPLERİNİN OYUNU ALIR

CHP eski Milletvekili ve eski İl Başkanı Suat Binici, "Hayati Bey'in aday olmasının sakıncası yok. Bir ittifak yapıldı ve artık önemli olan seçime iyi bir şekilde girmek. Hayati Tekin'in aday olmasıyla ittifak kazanabilecek bir konuma gelir, çünkü AKP'den de MHP'den oy alabilecek bir isim."

TEPKİLERİ AZALTIR

CHP eski İl Başkanı Hüseyin Değerli: "Ben Hayati Tekin'in adaylığını olumlu buluyorum. CHP-İYİ Parti ittifakına karşı oluşabilecek tepkileri de bir nebze olsun azaltacaktır. Ciddi bir adaydır, seçimleri kazanabilecek bir adaydır. Biz de elimizden gelen desteği vereceğiz."

İYİ BİR SEÇİM OLUR

CHP Yakekent eski Belediye Başkanı Burhan Bayrakdar: "Samsun için iyi bir seçim olacağı kanaatindeyim. Genel Merkezimiz ittifak kararı verince Samsun'u İYİ Parti'ye bıraktı. Bu anlamda Hayati Bey ortak aday olarak en uygun isimlerden biri. Kendisinin siyasi geçmişi oldukça iyi. Bu nedenle Samsun'a faydalı olacağı kanaatindeyim."

CHP'Lİ RAHATLIKLA OY VERİR

CHP Bafra Belediye Başkan Adayı Kemal Bütüner: "Yapılan ittifakla Samsun İYİ Parti'ye verildi. Hayati Tekin de her CHP'linin rahatlıkla oy verebileceği bir insan. İYİ Parti için de kabul edilebilir bir aday. Ortak noktada buluşulabilecek isimlerden bir tanesi."

ÖNEMLİ BİR İSİM

CHP Yakakent Belediye Başkan Adayı Ramazan Şensoy: Hayati Tekin, belediye başkanlığı ve milletvekilliği dönemi geçirmiş başarılı bir siyasetçi. Buradaki enerjiyi bir bütün haline getirecek önemli bir isimdir. Bu seçimde iddialı bir aday olacağını düşünüyorum."

ELİMİZDEN GELENİ YAPARIZ

CHP Vezirköprü Belediye Başkan Adayı Onur Bayburtlu: Partimizin çıkarları doğrultusunda elimizden gelen desteği veririz. Sonuçta partimizin milletvekilliğini yapmış bir isim. Aday gösterilirse, biz çalışmalarımızı ona göre yaparız. Önemli olan kazanmak."
CHP Çarşamba Belediye Başkan Adayı Altan Karabulut ve Tekkeköy eski İlçe Başkanı Feyzullah Çıkış ise yorum yapmaktan kaçındı.

Barış BUDANOĞLU