KHK ile kapatılan Hayat TV’nin 3 yöneticisi yarın hâkim karşısına çıkacak. BirGün’e konuşan Çetin, “Suçlamalar trajikomik, yargılanan gazetecilik” dedi

Hayat TV hakim karşısına çıkıyor: Yargılanan biz değil gazetecilik

UĞUR ŞAHİN ugursahin@birgun.net @uugurs

Hayatın Sesi Televizyonu’nun 3 yöneticisi Mustafa Kara, Gökhan Çetin ve Gökhan Bayram “Zincirleme olarak terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla yarın hâkim karşısına çıkacak. Dava, Çağlayan’daki İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 11.00’de görülecek. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Fahrettin Kemal Yerli tarafından hazırlanan iddianamede, Hayat TV’nin yargılandığı haberler şöyle ifade ediliyor: “11 Eylül 2015 tarihli ana haber bülteninde Irak’ta kaçırılan 18 Türkiyeli işçinin internette yayımlanan görüntüleri; 10 Ekim 2015 günü Ankara’da yaşanan ve 101 kişinin hayatını kaybettiği IŞİD katliamı sonrası yapılan yayın; Ankara Güven Park’ta 13 Mart 2016’da yaşanan ve 35 kişinin yaşamını yitirdiği TAK saldırısı sonrası yapılan 3G özel yayını; 19 Mart’ta 2016’da Taksim’de 4 kişinin yaşamını yitirdiği, 36 kişinin yaralandığı IŞİD saldırısı sonrası yapılan yayın ve Cizre’de yaşananların yerinden yansıtıldığı yayın.”

Amaç gerekçe üretmek
Dava öncesi BirGün’e konuşan yargılanan isimlerden olan Gökhan Çetin, açılan davanın gazeteciliğe yönelik bir saldırı olduğunun altını çizerek, “Televizyonumuz KHK’yle gerekçe gösterilmeksizin kapatıldı. Bu sadece bizim başımıza gelen bir şey değildi, birçok televizyon ve radyo kapatılmıştı. Bu davayı da gerekçe üretme çabası olarak görüyoruz” diye konuştu.

Suçlamalar trajikomik
Çetin, suçlandıkları “zincirleme terör örgütü propagandasına” ilişkin ise şunları söyledi: “Ankara ve İstanbul’daki bombalı saldırılar ile Cizre’de yıkılan evlere dair yapmış olduğumuz yayınlardan suçlanıyoruz. Yayınlarımızda patlamalarda hayatını kaybeden insanların yakınlarının feryatlarını ve Cizre’de evleri yıkılan insanların tepkilerini işledik. Biz gazetecilik yaptık. Bu halkın haber alma ve basın özgürlüğüne saldırıdır. Suçlamaları trajikomik buluyoruz.”

Çetin, sözlerini dayanışma çağrısında bulunarak sonlandırdı.