Hayat Boyu Öğrenme toplantısı yapıldı

Gümüşhane İl Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İş Birliği Komisyonu Toplantısı Vali Yardımcısı Mustafa Antepoğlu başkanlığında, Halk Eğitim Merkezi Salonunda gerçekleştirildi.

Hayat Boyu Öğrenme toplantısı yapıldı

Gümüşhane İl Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İş Birliği Komisyonu Toplantısı Vali Yardımcısı Mustafa Antepoğlu başkanlığında, Halk Eğitim Merkezi Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Olgun, Kamu Kurum Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan toplantıda İl Milli Eğitim Şube Müdürü İlyas Günay il genelinde açılan kurslar hakkında sunum eşliğinde bilgiler verdi.

“Gümüşhane’nin en büyük gücü doğa ve kültürdür”

Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Mustafa Antepoğlu, “İlimizin madencilik sektöründü istihdam sağlayabilmek için madencilik kurslarının açılmasının faydalı olacağını, okuma-yazma kursları ile ilimizde hiçbir vatandaşımızın okuma-yazma bilmeyen kalmayana kadar devam etmesini ve bunun için bütün kurumların özellikle Halk Eğitimi Merkezlerinin gerekli tespit çalışmalarını yaparak kursların açılmasını ve bir vatandaşın dahi okuma-yazma bilmeyen kalıncaya kadar çalışmaların yürütülmesini söyledi. Gümüşhane’nin en büyük gücü doğa ve kültürdür. İlimizi ziyaret edecek olanların ilimizde konaklamaları için gerekli ortamların hazırlanması gerektiği, bu konuda ilimizi tanıtıcı ürünlerle ilgili pazarların oluşturulması gerekmektedir. Süleymaniye mahallesinde kayak projesi hayata geçirilecektir. Kamu olarak alt yapı sorunları giderilerek ilimizi tanıtmak amacıyla verimli çalışmalar yapmalıyız” dedi.

“Artık meslek sahibi olan kişilerde mesleki yeterliliğin zorunlu hale gelmiştir”

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Olgun da “Beşikten mezara kadar ilim tahsil ediniz” hadisini hatırlatarak, “Artık meslek sahibi olan kişilerde mesleki yeterliliğin zorunlu hale gelmiştir. Mesleki yeterlilik ile ilgili olarak örgün ve yaygın eğitim faaliyetleri toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren ve vatandaşlarımızın taleplerini yerine getiren Halk Eğitimi Merkezleri bu konuda görev alan kamu kurumlarının il müdürlerine ve her türlü katkı koyanlara teşekkür ederim” diye konuştu.

Toplantı kurum temsilcilerinin ilgili görüş ve önerileri, dilek ve temennilerinin gündeme alınmasının ardından sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER