Bülent Ecevit Üniversitesi İnşaat Mühendisliği öğrencileri yaptıkları açıklamada, motorlu araçların çevreye verdikleri zararı da vurgulayarak bisiklet kullanımını özendirmek amacıyla düzenledikleri etkinliği bildirdiler.

Öğrencilerin  “Hayal  Et Ve Keşfet” başlıklı açıklaması şöyle:

“Çevremizde motorlu araçların büyük bir hızla arttığını görüyoruz. Dünyada bisiklet kullanımının yaygın olduğu Hollanda, Danimarka, İspanya, Fransa, Almanya gibi Avrupa ülkeleri bisiklet kullanımı ile alakalı ulaşım planlamaları, politikalarını uygulamaya başlamışlardır. Ülkemizde ise  bisiklet kullanımının sağlık, çevre ve ekonomiye olan katkıları hala anlaşılabilmiş değil bunun için belediyelerin kullanımı yaygınlaştırıcı projeler üretmesi gerektiğini savunmaktayız.  

Bülent Ecevit Üniversitesi İnşaat Mühendisliği öğrencileri olarak bu konuya dikkat çekmek, bisiklet kullanımı ile alakalı yol düzenlemelerinin yapılmasına yönelik  ‘1. Geleneksel Bisiklet Günü’ etkinliği sosyal sorumluluk projemiz ile sesimizi duyurabilmeyi hedefliyoruz.

Etkinliğimiz 30 Nisan Pazar günü saat 10:00 Yelken Kulüp önünde başlayacak olup, Balı Mahallesi  Su Kemerlerine eşsiz bir yolculukla ve sürprizlerimiz ile son bulacaktır. Bu yolculuk için verdiği desteklerinden dolayı Kaymakamlık İlçe Emniyet Müdürlüğü, Gençlik Spor İl Müdürlüğüne ve Bozkuş İnşaat’ a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.