5 kişinin öldüğü havuz faciasında flaş gelişme

Akyazı ilçesinde 5 kişinin eğlence havuzunda elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirmesiyle ilgili görülen davaya devam edildi. 
 
Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık K.D. katılmazken, müştekiler ve taraf avukatları hazır bulundu.

Duruşmada olay yerinde yapılan keşfe ilişkin rapor okundu. 

Rapora ilişkin söz alan müşteki avukatları, SEDAŞ'a raporda kusur verilmediğini belirterek yeniden birlirkişi raporu alınmasını isterken, belediyelerin sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep ettiler.

 Sanık avukatı da bilirkişi raporunu kabul etmediklerini kaydederek  SEDAŞ'a kusur verilmediğini belirterek yeniden rapor talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, olaya ilişkin alınan iki bilir kişi raporu ile dosyanın İstanbul Teknik Üniversitesi'ne (İTÜ) gönderilerek uzman elektrik, inşaat mühendisi, iş sağlığı ve güvenliği uzmanlarınca SEDAŞ ve belediye çalışanlarının kusur durumunun tespit edilmesine karar verdi.

Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.
 
23 Haziran 2017 tarihinde yaşanan olayda, yüzmek için havuza giren Gökay Yıldırımgeç elektrik akımına kapılmış. Yıldırımgeç ile onu kurtarmak için peş peşe havuza giren işletme sahibi Mehmet ve oğlu Kadir Kaya, Nurullah Önlütürk ve Davut Mert Kaliç hayatını kaybetmişti.  

5 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]