1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Havalimanı kavşağında can pazarı
Havalimanı kavşağında can pazarı

Havalimanı kavşağında can pazarı

Kars’ta havalimanı kavşağında iki minibüsün çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında adeta can pazarı yaşandı. Sağa-sola savrulan yaralılara ilk müdahale vatandaşlardan geldi. 112 ambulansları sık sık hastanelere yaralı taşıdı. Yaralanan 16 kişi h

A+A-

Edinilen bilgilere göre kaza sabah saatlerinde Kars-Erzurum karayolu üzeri havalimanı kavşağında meydana geldi. Şehir merkezi Ali Gaffar Okkan Bulvarı üzerinden Havalimanı istikametine gitmekte olan Dursun Karslı yönetimindeki 36 M 0260 plakalı yolcu minibüsü ile Ankara’dan Kars’a akraba ziyaretine gelen Mehmet Demir idaresindeki 06 DF 4269 plakalı minibüs çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle her iki minibüste de bulunan çoğu çocuk ve kadın bir çok yaralı sağa-sola savruldu. Bazı yolcuların da araçta sıkıştığı kaza sonrası adeta can pazarı yaşandı. 7’si çocuk toplam 16 kişinin yaralandığı kazada 36 M 0260 plakalı yolcu minibüsünde sıkışan sürücü Dursun Karslı ve yanındaki yolcu AFAD ve itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak ambulansla hastaneye gönderildi. Minibüsün içerisinde ayağı pakı basamağı aralığına sıkışan bir yolcuyu kurtarmak için de vatandaşlar minibüsün kapısını kopardılar ardından da vatandaşın ayağını sıkıştığı yerden çıkardılar. 

Olay yerine sevk edilen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, ambulanslarda Harakani Devlet Hastanesi ve Üniversite Uygulama ve Araştırma Hastanelerine yaralı taşıdı.

Kars Belediyesi itfaiye ekipleri ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri ile çevrede bulunan vatandaşların yardımlarıyla kurtarılan yaralıların hastaneye gönderilmesinden sonra kaza yapan araçlar çekicilerle olay yerinden ayrıldı.

Ankara’dan Kars’a ailesi ile birlikte gelen 06 DF 4269 plakalı araç sürücüsü Mehmet Demir, “Biz ailece Ankara’dan memleketimize ziyarete geliyorduk, kırmızı ışıkta durdum, yeşil ışık yandı bende geçtim. O esnada kırmızı ışıkta geçmiş bir minibüsün üzerimize geldiğini gördüm ve bize çarptı. Her şey bir anda oldu tam olarak ne olduğunu anlayamadım.” dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.