reklam
reklam
DOLAR 32,5700 % 0.24
EURO 34,9811 % -0.02
STERLIN 40,7796 % -0.08
FRANG 35,6963 % 0.2
ALTIN 2.449,73 % 0,55
BITCOIN 64.506,25 0.414

“ Havai Fişek Artık kullanılmayacak”

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
“ Havai Fişek Artık kullanılmayacak”
reklam

“ Havai Fişek Artık kullanılmayacak”

Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde yürekleri yakan ikinci patlamanın ardından havai fişeğin yasaklanması gündeme geldi.

Birçok belediye havai fişek kullanmama yönünde karar alırken, bu belediyeler arasına Lüleburgaz Belediyesi de katıldı.

Sakarya’da havai fişek fabrikasındaki patlamadan kalan patlayıcıları taşıyan askerlerin şehit olmasının ardından “Havai fişek yasaklansın” kampanyasına Lüleburgaz Belediyesi de destek verdi.

 Geçtiğimiz yıldan bu yana sadece Edirne Bayırı’ndaki 19 Mayıs kutlamalarında havai fişek kullanan belediye, bundan böyle hiçbir etkinlikte havai fişek kullanmayacak.

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, belediyenin sadece 19 Mayıs etkinliklerinde havai fişek etkinliği gerçekleştirdiğini hatırlatarak, bundan böyle havai fişeğin hiçbir şekilde kullanılmayacağını söyledi. Gerenli, 10 Temmuz itibariyle Lüleburgaz Belediyesi’nin hiçbir etkinliğinde havai fişek atılmayacağının sözünü verdi.

Gerenli, bundan böyle daha çevreci alternatif kutlamalara yönleneceklerini söyledi. Bu doğrultuda Lüleburgaz Belediyesi yetkililerinden alınan bilgiye göre havai fişek yerine ışıklı gösterilerin yapılacağı bildirildi.

SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Öte yandan Gerenli belediyenin aldığı kararı sosyal medya hesabından duyurdu. Gerenli, “Çevre dostu uygulamalarımızla bölgemizin lokomotifi haline gelen Lüleburgaz’da, belediyemiz tarafından gerçekleştirilen kutlama ve etkinliklerde havai fişek kullanımına bir süredir kısıtlama getirmiştik. Önümüzdeki süreçte bu kısıtlamayı genişleterek bundan sonra hiçbir organizasyonumuzda havai fişek kullanmayacağımızı kamuoyuna beyan ederim” ifadelerini kullanırken, söz konusu paylaşım kısa sürede çok sayıda beğeni aldı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da  hiçbir etkinlikte havai fişek kullanmama kararı aldı. Başkan Gürkan, twitter üzerinden yaptığı paylaşımda; “Edirne Belediyesi olarak doğaya saygılı ve korumacı olduk. Bugünden sonra artık hiçbir etkinliğimizde havai fişek kullanmayacağız. Tüm belediyelerimize çağrı yapıyorum; hiçbir etkinlikte havai fişek kullanmayalım” ifadelerine yer verdi.

 

Haber/Kaynak: Sınırkent