banner198

Havada can pazarı!

Telesiyej arıza yaptı, turistler 3 saat havada asılı kaldı!

Havada can pazarı!
banner145

Ilgaz Yıldıztepe’de bulunan Telesiyej hattında meydana gelen arıza nedeni ile Telesiyej da mahsur kalan 36 kişi üç saat havada asılı kaldı. Kurtarma ekipleri mahsur kalan turistleri aksiyon filmlerini aratmayan yöntemlerle kurtardı.

 

Ilgaz Yıldıtepe Kayak merkezinde hizmet veren telesiyej da cumartesi günü öğle sularında mekanik bir arıza çıktı.   O esna da Ilgaz’ın eşsiz manzarasını görmek isteyen çoğu Karabük Üniversitesi öğrencisi 36 kişi, telesiyej da asılı kaldı.

 

Arızanın giderilememesi üzerine Çankırı AFAD, UMKE ve Jandarma Kurtarma ekipleri ortak kurtarma operasyonu başlattı. Hava sıcaklığının normal seviyelerde seyretmesi olası bir donma tehlikesini önledi.  Aksiyon filmlerini aratmayan yöntemlerle yerli turistler birer birer kurtarıldı. Kurtarma ekipleri halat yardımı ile kabinlere ulaşarak, halata bağladığı kişilerin yere inmesini sağladı.

 

 

 

Çankırı Valisi Vahdetti Özcan ve Ilgaz Kaymakamı Yusuf Guni’de olay yerine gelerek kurtarma çalışmalarını kontrol etti. Havada mahsur kalan turistlerin her hangi bir sağlık sorunu yaşamadığı öğrenildi.





Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2017, 03:38
YORUM EKLE
YORUMLAR
HACELİ ÇAM
HACELİ ÇAM - 9 yıl Önce

nerde hayat orada afad

SIRADAKİ HABER