Konuralp Müzesi önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı öncülüğünde ilk ve ortaokul öğrencilerine “Çocuk ve Gençler Hava Kirliliğine Karşı” drama atölyesi düzenlendi.

Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi'nden Dr. Öğr. Üyesi Fatma Keçeli ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'ndan Dr. Öğr. Gör. Zeynep Seda Çavuş tarafından yönetilen drama atölyesi, hava kirliliğine karşı farkındalık yaratmak ve bilinçli nesiller yetiştirmek adına kurgulandı. Drama yönteminin kullanıldığı etkinliklerde, çocukların tarihi mekanlarda eğlenerek öğrenmelerinin yanı sıra yaşadıkları çevreye duyarlılıklarını artırması da hedeflendi.



Etkinlik süresince ısınma oyunları, müzikler, çeşitli görseller ve doğaçlamaların yer aldığı çalışmalarda çocukların yaparak, yaşayarak öğrenmeleri desteklendi. Çocuklardan hava kirliliği ile ilgili sorunları tespit etmeleri ve çözüm önerileri istenerek, onların problem çözme becerileri geliştirildi.


Haber: Ö.YILMAZ