Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu GELİYOR| Son dakika YAĞMUR geliyor! 23 Ocak HAVA DURUMU - İstanbul - Ankara
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Hava durumu bugün nasıl? Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması olmasına rağmen yine de dışarı da işi olanlar bu sorunun cevabını merak edip araştırıyor. Merak edilip araştırılan sorunun cevabı Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 23 Ocak hava durumu son dakika tahmin raporunun yayınlanmasının ardından belli oldu. Peki, bugün hava durumu İstanbul, Ankara ve İzmir ile diğer illerimizde nasıl? Merak edip araştıranlar için güncel hava durumu raporunu haberimizde derledik. İşte, merak edilip araştırılan detaylar...

        23 OCAK HAVA TAHMİNİ - YUT GENELİ

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Kıyı Ege, Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Balıkesir'in batısı, gece saatlerinden sonra İstanbul'un batısı ile Antalya'nın batı kıyılarının aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde, yer yer kuvvetli olmak üzere, buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve sis hadisesi bekleniyor.

        Hava sıcaklığının ise iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

        REKLAM

        Rüzgarın ise genellikle güney ve güneybatı (Lodos), Güneydoğu Anadolu’da kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli (40-70 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

        FIRTINA, BUZLANMA ve DON OLAYI UYARISI

        İç ve doğu kesimlerde, yer yer kuvvetli olmak üzere, buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

        Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu dik yamaçlarda çığ oluşma riski olmasından yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

        Rüzgarın; Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege'de güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden yer yer kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

        MARMARA

        Parçalı, batısının çok bulutlu, Çanakkale ve Balıkesir'in batısı ile zamanla Edirne ve Kırklareli çevreleri ile gece saatlerinden sonra İstanbul'un batı kesimlerinin yer yer yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın bölgenin batı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

        EDİRNE °C, 15°C

        Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

        İSTANBUL °C, 15°C

        Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden sonra batısı yağmur ve sağanak yağışlı

        KOCAELİ °C, 18°C

        Parçalı ve az bulutlu

        REKLAM

        EGE

        Parçalı yer yer çok bulutlu, Kıyı Ege'nin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın kıyı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

        A.KARAHİSAR °C, 9°C

        Parçalı ve az bulutlu

        İZMİR °C, 14°C

        Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

        KÜTAHYA °C, 7°C

        Parçalı ve çok bulutlu

        AKDENİZ

        Az bulutlu, Batı Akdeniz'in parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Antalya'nın batı kıyılarının, gece saatlerinden sonra Antalya'nın merkez ilçelerinin yer yer yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

        ADANA °C, 16°C

        Az bulutlu

        ANTALYA °C, 16°C

        Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra batı kıyıları, gece saatlerinden sonra merkez ilçeleri yer yer yağmur ve sağanak yağışlı

        HATAY °C, 12°C

        Az bulutlu

        REKLAM

        İÇ ANADOLU

        Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte sabah ve gece saatlerinden kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

        ANKARA °C, 8°C

        Parçalı ve az bulutlu

        ESKİŞEHİR °C, 8°C

        Parçalı ve az bulutlu

        KONYA °C, 9°C

        Parçalı ve az bulutlu

        BATI KARADENİZ

        Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

        BOLU °C, 9°C

        Parçalı ve az bulutlu

        KASTAMONU °C, 6°C

        Parçalı ve az bulutlu

        ZONGULDAK °C, 18°C

        Parçalı ve az bulutlu

        ORTA ve DOĞU KARADENİZ

        Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve sis hadisesi bekleniyor. Bölgenin doğusunun iç kesimlerinde yüksek kar örtüsünün bulunduğu dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır

        AMASYA °C, 10°C

        Parçalı ve az bulutlu

        SAMSUN °C, 16°C

        Parçalı ve az bulutlu

        TRABZON °C, 14°C

        Parçalı ve az bulutlu

        REKLAM

        DOĞU ANADOLU

        Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte, yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Bölgenin doğusunun yüksek kar örtüsünün bulunduğu dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır

        ERZURUM °C, -8°C

        Parçalı ve az bulutlu

        KARS °C, -9°C

        Parçalı ve az bulutlu

        VAN °C, -1°C

        Parçalı ve az bulutlu

        GÜNEYDOĞU ANADOLU

        Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve sis hadisesi bekleniyor.

        DİYARBAKIR °C, 6°C

        Az bulutlu ve açık

        GAZİANTEP °C, 9°C

        Az bulutlu ve açık

        ŞANLIURFA °C, 11°C

        Az bulutlu ve açık

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ