131019098
26 Nisan 2024, Cuma

“HATİCE ÖĞRETMENLER ÖLMESİN”

14 Haziran 2018, Perşembe 06:46

     


Eğitim-İş Sendikası Aliağa Temsilciliği, öğretmen Hatice Aşık Binali’nin hayatını kaybettiği trafik kazasının meydana geldiği Karayolları Kavşağı’nda basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya, Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri de destek verdi.

Eğitim-İş Sendikası Aliağa Temsilciliği, öğretmen Hatice Aşık Binali’nin hayatını kaybettiği Karayolları Kavşağı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenlerinin de yoğun katılım gösterdiği basın açıklamasında Hatice öğretmenin mesai arkadaşları ve ilçede görev yapan öğretmenler de yer aldı. Topluluk adına basın açıklaması metnini okuyan Eğitim-İş Sendikası Aliağa Temsilcisi Mustafa Gök, bu olayın kayıtlara bir trafik kazası olarak geçtiğini, ancak yaşananların kazadan öte bir cinayet olduğunu vurguladı.

Kazanın gerçekleştiği kavşağın daha önce de birçok can aldığını ifade eden Gök, ağır tonajlı araçların tüm trafik kurallarını hiçe sayarak tehlike saçmaya devam ettiğini belirtti. Yetkililerden plajlar mevkii olarak bilinen kavşaktan başlayarak, Aliağa'nın çıkışında yer alan Petkim kavşağına kadar devam eden yaklaşık 7 kilometrelik yol üzerinde bir Elektronik Denetleme Sistemi kurulmasını talep ettiklerini söyleyen Gök, “Her gün yüzlerce öğrencinin, Yalı Mahallesi sakinlerinin kullanmak zorunda kaldığı bu yolda daha ciddi önlemler istiyoruz. Başka Hatice öğretmenler ölmesin, başka Melih'ler annesiz kalmasın istiyoruz. Bu çağrımıza kulak verilmediği takdirde; bir oturma eylemiyle yolu trafiğe kapatmak da dahil olmak üzere daha büyük eylemler yapacağımızı da yetkililerin bilmesini istiyoruz.” dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler